Kommentti: Poikkeustilanne teki Jesse Puljujärven valinnan helpoksi – tarttui nyt mukavampaan vaihtoehtoon - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Poikkeustilanne teki Jesse Puljujärven valinnan helpoksi – tarttui nyt mukavampaan vaihtoehtoon

Jesse Puljujärven jääminen Kärppiin oli odotettu ratkaisu, kirjoittaa jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén.

Jesse Puljujärvi nähdään ensi kaudellakin Kärpissä.­

5.8. 15:21

Ovatko asiat Oulussa ”liian hyvin” NHL-unelmaa ajatellen?

Vielä helmikuun lopulla mietin tätä, kun pohdiskelin kommentissani Jesse Puljujärven, 22, tilannetta ja tulevaisuuden näkymiä.

Kovalla kohulla SM-liigaan ja Kärppiin palannut entinen ykköskierroksen varaus pelasi tuloksekkaan tynkäkauden.

Oli helppo sanoa vajaa vuosi sitten, että Puljujärvi teki täysin oikean ratkaisun siirtyessään Kärppiin. Pata oli jumissa ja tie tukossa Edmonton Oilersissa. Peli oli pakko viheltää poikki.

Puljujärvi tuli hakemaan uutta vauhtia nuorelle uralleen tutuista maisemista. Isossa tulosruudussa jättiseuran kultakypäränä Puljujärvi löysi kadoksissa olleen itseluottamuksen ja peli-ilon.

Turvallinen ja tukeva ympäristö oli parasta lääkettä Puljujärven pelilliselle alakulolle. Runkosarjan 53 pistettä 56 ottelussa on kova lukema, jolla irtosi neljäs sija SM-liigan pistepörssissä.

Pisteiden valossa kausi oli erinomainen, mutta missä mennään pisteiden takana?

Puljujärven pelaaminen otti kehitysaskelia väkisinkin, koska vastuuta tuli, pääkoppa tuulettui ja täsmävalmennukseen kiinnitettiin enemmän huomiota. Mutta ottiko riittävästi?

SM-liigaan Puljujärvi on supertähti, joka tekee illasta toiseen tehtaan takuulla pisteitä, mutta jo EHT-tasolla näkyi selkeitä haasteita, kun pelinopeus ja fyysinen peli kovenivat.

Puljujärvi ei edelleenkään käytä raamejaan ja fyysisiä etujaan riittävästi hyväkseen kansainvälisessä tempossa. Pelaaminen menee edelleen liian helposti kaarteluksi suoraviivaisen haastamisen sijaan.

Kevään maajoukkuepelit olisivat kertoneet paljon enemmän Puljujärven valmiuksista kilpailla MM-kisapaikasta, ja edelleen tämänhetkisestä välimatkasta NHL:ään. Nyt arvioinnissa on tukeuduttava pääasiassa liigassa nähtyyn, mikä on ongelmallista.

Koronapandemia pani suunnitelmat uusiksi ympäri maailman. Vaikka NHL runnoo tämän kauden loppuun kuplakaupungeissa, ensi kauden suhteen tilanne on täysin auki.

Siksi Puljujärven ratkaisun jäädä Ouluun ymmärtää. Seuraavan NHL-kauden alku voi venyä jopa ensi vuoden puolelle, joten Puljujärven oli turha odotella tämän pidempään uuden sopimuksen solmimista.

Puljujärven tulevaa seuraa spekuloitiin pitkin kevättä ja kesää. KHL-kortti ammuttiin ymmärrettävästi nopeasti alas. Viimeisimmät huhut veivät häntä Sveitsiin, mutta Puljujärven papereissa Kärpät oli alusta asti ykkösvaihtoehto.

Koska NHL-ovi on poikkeustilanteen takia toistaiseksi kiinni, Kärpät vaikutti koko ajan loogisimmilta vaihtoehdolta.

Nyt olisi toki voinut olla sauma haastaa eri tavalla itseään ja siirtyä kenties kovatasoisempaan SHL:ään tai Sveitsin liigaan, mutta Puljujärvi valitsi mukavamman vaihtoehdon.

– Oulussa minulla on hyvä ympäristö kehittymiseen ja mahtavia ihmisiä ympärilläni. Täällä on hyvä ottaa niitä seuraavia askelia omaa uraa ajatellen, Puljujärvi sanoi.

Pelaajan omaa päätöstä on syytä kunnioittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?