Pariskunta hämmästyi erikoisesti sisustettua hotellihuonetta Porissa: ”Pakko oli lähettää kavereille kuva!” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Pariskunta hämmästyi erikoisesti sisustettua hotellihuonetta Porissa: ”Pakko oli lähettää kavereille kuva!”

Mitä mieltä olisit tällä tavalla sisustetusta hotellihuoneesta?

Julkaistu: 24.7. 7:09

Porista löytyy hotellihuone, joka huokuu kaupungin kiekkohistoriaa.

– Yksi työkaverini on varmasti ihan fiiliksissä, kun kerron tästä huoneesta, naurahtaa turkulainen Annemari Vuori heinäkuisella lomamatkalla porilaisessa hotellissa.

– Emme oikeastaan seuraa jääkiekkoilua, mutta pakko oli lähettää parille kaverille kuva huoneestamme, komppaa puoliso Santeri Salminen.

Salminenkin esittäytyy turkulaisena, mutta murre paljastaa muuta.

– Joo, olen Jämsästä. Eli jos jotain jääkiekkoseuraa pitää liputtaa, se on JYP. Hyvin tässäkin huoneessa kuitenkin uni tuli.

Porin Vaakuna remontoi huoneitaan pari vuotta sitten. Sisustusideana oli rakentaa porilaisia teemahuoneita urheiluun, jazziin ja teatteriin liittyen. Urheiluväelle helmenä on tarjolla Ässä-huone, neloskerroksen parvekkeellinen huone numeroltaan 401.

– Huoneestamme tunnutaan tietävän laajalti. Moni Ässien peliin saapuva ja kaupunkiin yöksi jäävä vierasjoukkueen kannattaja on halunnut yöpyä juuri tässä huoneessa, kertoo Original Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtaja Pekka Kakko.

Annemari Vuori, Santeri Salminen ja runsaan vuoden ikäinen Senja viihtyivät Porin Vaakunan huoneessa 401 yön hyvin, vaikka eivät jääkiekkoilua suuremmin seuraa.

Jokaisen neloskerroksen huoneen sisustuksessa on käytetty urheiluaiheisia valokuvia. Huone 401 kunnioittaa kaikkia jääkiekkoilussa menestyneitä kolmea porilaisseuraa.

Rosenlewin Urheilijat-38, Porin Karhut ja Porin Ässät näkyvät mestaruuden kirkastamissa nostalgisissa kuvissa, jopa koko huoneen päädyn koolta. Lattialla on kiekon muotoja mukaileva nahkaistuin. Pään voi laittaa sohvalla tyynylle, jonka kuva on Ässien mestaruuskevään 2013 torijuhlasta.

Annemari Vuori, Santeri Salminen ja vajaan puolentoista vuoden ikäinen Senja saivat huoneen 401 sattumalta. Huoneen voi saada ilman lisähintaa pyytämisen vaivalla, mutta varaus pitää olla parivuoteelliseen Standard Queen -luokkaan, tänä kesänä yleensä vajaan 120 euron hintaan. Huoneessa on levitettävä vuodesohva, joten tilaa on tarvittaessa neljälle henkilölle.

Onko kukaan huoneeseen sijoitettu raumalaisasiakas tullut vaatimaan huoneen vaihtamista?

Hotellinjohtaja Kakko väistää kysymyksen vaihtamalla puheenaihetta.

Kylpyhuoneen ovi on helmi. Asiakkaan johdattaa suihkuun kevääseen tuomariuransa lopettanut Ässien legenda ja menestynyt liigatuomari Jari Levonen.

Jos et muuten löydä vessaan tai suihkuun, sinua opastaa ex-liigatuomari ja Ässien pelaajalegenda Jari Levonen.

Kai hotelliyhtiö laittoi parit drinkkiliput palkkioksi kuvasi käytöstä?

– Ihan pelkillä drinkkilipuilla eivät sillä kertaa selvinneet. Käytimme lahjakortin Helsingissä hotelli Tornissa, sanoo puhelimitse lomamatkalta Puumalasta tavoitettu Levonen.

Huoneessa voi joutua jäähyllekin.

– Aikojen saatossa olen heittänyt useammankin pelaajan suihkuun. Hotellinjohto osasi onneksi kysyä käytettäväksi kuvaani, eikä raumalaista Mäkelän Seppoa!

Levosen, 53, oli määrä viheltää koronan estämä viimeinen liigaottelunsa maaliskuussa Porissa. Hänen lähin työmatkansa oli vuosia Rauman jäähalliin Lukon kotipeleihin.

– Raumalla kuuli tuomarina kaikenlaista huutoa. On ollut hieno hiljainen kosto, jos hotellivirkailija on heittänyt jonkun raumalaisen siihen huoneeseen pariksi yöksi, Levonen naureskelee.

Mestaruuspokaalin kopiota on muokattu siihen tyyliin, että jokaisen vuoden kohdalta löytyy Ässien sijoitus jääkiekkoliigassa.

Porin Vaakunan huoneen 401 sängystä voi ihailla vastaseinän täyttävää kuvaa Ässien mestaruuskevään 2013 pudotuspeliottelusta.

Seinällä on kuva Porin Karhujen mestaruusjuhlinnasta vuodelta 1965.

Huoneen 401 ovi kunnioittaa kolmea porilaista jääkiekkoilun pääsarjaseuraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?