Lasse Kukkonen lopettaa jääkiekkouransa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kärppien ja Leijonien suurpelaaja Lasse Kukkonen lopettaa jääkiekkouransa

Lasse Kukkonen kertoi Kärppien tiedotustilaisuudessa lopettavansa upean kiekkouransa.

Lasse Kukkosen (oik.) uran kunniaksi oli tehty juhlava tribuuttivideo.­

8.6. 13:08

Lasse Kukkonen, 38, päättää pitkän ja menestyksekkään jääkiekkouransa. Kukkonen kertoi lopettamispäätöksestään Kärppien järjestämässä tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Tilaisuudessa olivat paikalla Kukkosen lisäksi mm. Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen, urheilutoimenjohtaja Harri Aho sekä joukkueen valmennusryhmä kokonaisuudessaan.

– Viime talvena vuodenvaihteen paikkeilla rupesin vähän enemmän pohtimaan omaa jatkoani. Keväällä tuli selkeästi mieleen, että tähän on hyvä päättää. Nyt on mielenrauha oman uran kanssa, Kukkonen totesi tiedotustilaisuuden aluksi.

– Tämä päättyi hieman eri tavalla kuin olin itse haaveillut ja kuvitellut. Sen takia halusin ottaa vielä kauden jälkeen hetken aikaa odottaa ja katsoa, muuttuuko mieli, mutta nyt on hyvä lopettaa ja tähdätä uusiin haasteisiin.

Kukkosen jälkeen puheenvuoroon pääsivät muut paikalla olleet, joiden puheissa Kukkosen merkitys Kärpille tuli kouriintuntuvasti selväksi.

– Se johtajuus, joka oli niin synnynnäistä ja sisäsyntyistä oli poikkeuksellista nuorelle pelaajalle. 20 vuoden aikana on oppinut tuntemaan kuinka mahtava joukkuepelaaja Lasse on. Hän teki aina joukkuekavereistaan parempia. Viimeinen seitsemän vuotta oli seuran kannalta upeaa historiallisen hienoa menestyksekästä aikaa. Lasse oli erittäin iso palanen sitä menestystarinaa, urheilutoimenjohtaja Aho tiivisti Kukkosen merkityksen.

Kärppien kasvatti on edustanut oululaisseuraa koko SM-liigauransa ajan. Hän on juhlinut Kärppien paidassa Suomen mestaruutta neljään otteeseen, vuosina 2005, 2014, 2015 ja 2018.

Rapakon taakse Kukkonen lähti ensimmäistä kertaa vuonna 2003. NHL:ssä hän pelasi neljän kauden aikana yhteensä 159 ottelua Chicago Blackhawksin ja Philadelphia Flyersin riveissä.

Sidney Crosby kokee Kukkosen kovuuden NHL:n pudotuspeleissä keväällä 2008.­

Kukkosen maajoukkueuran tilastot ovat komeaa luettavaa. Luotettava puolustaja on juhlinut olympiamitalia kolmeen otteeseen: hopeaa Torinossa 2006 ja pronssia Vancouverissa 2010 ja Sotshissa 2014.

Maajoukkueuran kruunu tuli kuitenkin vuonna 2011 Bratislavassa, jossa Suomi voitti historiansa toisen maailmanmestaruuden. Kultamitalin lisäksi Kukkoselta löytyy palkintokaapistaan myös kaksi MM-hopeaa ja yksi pronssi.

Kukkonen keskellä mestaruushuumaa Bratislavan keväässä 2011.­

Vuonna 2013 Kukkonen palasi kolmen KHL:ssä vietetyn kauden jälkeen takaisin Kärppien riveihin, missä hän pelasi uransa seitsemän viimeistä kautta, kuusi niistä joukkueen kapteenina.

Kukkonen juhli viimeiseksi jäänyt Suomen mestaruuttaan keväällä 2018.­

Lasse Kukkonen

Syntynyt: 18.9.1981 Oulussa (ikä 38 vuotta)

Pelipaikka: Puolustaja

Saavutukset: Kolme olympiamitalia (Hopeaa Torinosta 2006, pronssia Vancouverista 2010 ja Shotshista 2014). Maailmanmestaruus 2011, MM-hopeaa 2007 ja 2016, MM-pronssia. Neljä Suomen mestaruutta.

Ottelut: 651 ottelua SM-liigassa, 159 ottelua NHL:ssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?