Jukureiden Jukka Toivakalle jättisakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta – syyte viranomaisen väkivaltaisesta vastustamisesta kaatui hovioikeudessa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Syyte viranomaisen väkivaltaisesta vastustamisesta kaatui hovioikeudessa – kiekkopomolle jättisakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Jukka Toivakka saapui käräjäoikeuteen Mikkelissä viime lokakuussa.

Julkaistu: 25.5. 11:58

Syyte virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta kaatui hovioikeudessa, joten Mikkelin Jukureiden kiekkopomo Jukka Toivakka välttyy ehdolliselta vankeusrangaistukselta.

Itä-Suomen hovioikeus on kumonnut Etelä-Savon käräjäoikeuden viime marraskuisen tuomion, jolla se tuomitsi Jukka Toivakan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Itä-Suomen hovioikeuden ratkaisun mukaan Toivakka syyllistyi vain liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Tuomion virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta hovioikeus hylkäsi.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tulkinnasta poiketen, ettei Toivakan tarkoituksena ollut uhata pysäköinninvalvojaa väkivallalla tämän virkatoimen vuoksi.

Sakkoja Toivakka joutuu maksamaan 14 900 euroa sekä 40 euron rikosuhrimaksun.

Hovioikeus vapautti Toivakan myös käräjäoikeuden pysäköinninvalvojalle maksettavaksi määräämistä 3 000 euron korvauksista pelosta, ahdistuksesta ja unettomuudesta aiheutuneesta tilapäisestä psyykkisestä haitasta.

Tapaus sattui Mikkelissä joulukuussa 2018.

Toivakka oli parkkeerannut Audi-merkkisen autonsa torin laidalle, eikä hän ollut maksanut pysäköintimaksua.

Pysäköinnintarkastaja tuli paikalle, ja hän alkoi kirjoittaa virhemaksua. Pesulasta tullut Toivakka meni kuitenkin kiukusta puhisten autoonsa ja kiihdytti autolla pois paikalta, vaikka pysäköinnintarkastaja seisoi auton edessä.

Pysäköinnintarkastaja oli syytteen mukaan vaarassa jäädä auton alle.

Pysäköinnintarkastaja järkyttyi tapahtumista, ja hän on joutunut käymään sen jälkeen esimerkiksi terapiassa. Hän oli tapahtumien aikaan 56-vuotias.

Toivakka on toiminut jääkiekon SM-liigassa pelaavan Jukurien toimitusjohtajana ja puheenjohtajana. Toivakka väistyi näistä tehtävistä kuitenkin 21. lokakuuta, kun IS uutisoi samana päivänä Toivakan saamista rikossyytteistä.

Mikkelin Jukurit kertoi maanantaina, että Toivakka jatkaa seuran hallituksen puheenjohtajana kuin ennen oikeusprosessia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?