Suomi-kiekon 16-vuotias suurlupaus Brad Lambert on menossa JYPiin

Brad Lambertin seuraavaa seuraa on spekuloitu kiivaasti.

1.5.2020 17:25

Suomi-kiekon superlupaus Brad Lambert ilmoitti torstaina jättävänsä HIFK:n.

16-vuotias Lambert käytti sopimuksessa olleen option ja poistui helsinkiläisseurasta yhden kauden jälkeen.

Lambertilla ja HIFK:lla oli 1+2-vuotinen sopimus, jonka optiovuodet olivat pelaajalla.

Spekulointi Lambertin tulevasta seurasta on käynyt kuumana torstaista lähtien.

Nuorukainen ilmoitti, että hän ei ole vielä päättänyt, jatkaako uraansa Suomessa vai Kanadan junioriliigassa. Hänellä on Suomen ja Kanadan passit.

Ilta-Sanomien useasta lähteestä hankkimien tietojen mukaan Lambert suuntaa Jyväskylään, mikäli – ja todennäköisesti kun – hänen pelinsä jatkuvat ensi kaudella Suomessa.

JYP oli yksi hänen varteenotettavimmista vaihtoehdoistaan jo ennen sesonkia 2019–2020, jolloin hän päätyi kuitenkin Pelicansin juniorien riveistä HIFK:hon.

JYP on hankkinut aktiivisesti nuoria lupauksia, jotka ovat edustaneet Suomea juniorimaajoukkueissa.

Ensi kaudella joukkueessa viilettävät Tapparaa sekä Jukureita SM-liigassa edustanut hyökkääjä Patrik Puistola, 19, ja Jokerien A-nuorista siirtynyt Samuel Helenius, 17. 18-vuotias puolustaja Joni Jurmo tuli Jyväskylään Jokerien A-nuorista.

JYP hankki myös 21-vuotiaaksi varttuneen hyökkääjän Severi Lahtisen, joka edusti viime kaudella Pelicansia ja Peliittoja.

Lambert debytoi SM-liigassa jo 15-vuotiaana ja saalisti neljässä ottelussa tehot 0+2=2. Kausi kului pääosin HIFK:n A-junioreissa, missä hän teki 42 ottelussa 18+20=38 pistettä.

Lambert perusteli torstaina, miksi hän päätti lähteä HIFK:sta.

– Viime kaudella HIFK oli minulle paras mahdollinen paikka kehittyä pelaajana. Se mahdollisuus, joka heillä oli antaa minulle, oli juuri se mitä tarvitsin, mutta kun puhuimme tulevasta kaudesta, se ei todennäköisesti olisi ollut samanlainen, Lambert pohti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?