16-vuotias superlupaus Brad Lambert häipyi HIFK:sta – tämän vuoksi tiet erosivat

Suomi-kiekon suurlupauksiin kuuluva Brad Lambert vaihtaa maisemaa.

Brad Lambert pelasi neljä liigaottelua HIFK:n paidassa viime kaudella.

30.4.2020 17:51

Ikäluokkansa puhutuimpiin pelaajiin kuuluva Brad Lambert, 16, nostatti laineita vappuaattona, kun Helsingin IFK kertoi lupaavaan hyökkääjän lähtevän seurasta.

Lambert käytti sopimuksessa olleen option ja poistui HIFK:sta yhden kauden jälkeen. Lambertilla oli HIFK:n kanssa 1+2-vuotinen sopimus, jonka optiovuodet olivat pelaajalla itsellään.

Viime vuoden toukokuussa lupaava hyökkääjä nousi ensimmäisen kerran valtakunnan otsikoihin, kun hän siirtyi kotikaupunkinsa Lahden Pelicansista HIFK:hon. Nyt edessä on jälleen uusi seura.

– Tämä lähtö oli minulle todella vaikea valinta, Lambert kertoi IS:lle.

Heti lähdön jälkeen alkoi villi spekulointi siitä, mikä on Suomen ja Kanadan passit omistavan teinihyökkääjän seuraava osoite.

Jäätkö Suomeen vai lähdetkö pelaamaan Kanadan junioriliigaan?

– Päätöstä ei ole vielä tehty.

Lambert on pelannut Suomen nuorisomaajoukkueissa U16-, U17- ja U18-tasolla. Ilmassa on ollut arvailuja myös mahdollisesta loikasta Kanadan vaahteralehtipaitaan.

Kummassa maajoukkueessa näet itsesi pelaavan tulevaisuudessa, Suomen vai Kanadan?

– Suomen.

Lambert perusteli viime syksynä HIFK:hon siirtymistä olosuhteilla ja mahdollisuuksilla. Lambert koki, että HIFK:ssa tarjottiin parhaat mahdollisuudet kehittyä.

Mikä muuttui vajaassa vuodessa?

– Viime kaudella HIFK oli minulle paras mahdollinen paikka kehittyä pelaajana. Se mahdollisuus, joka heillä oli antaa minulle, oli juuri se mitä tarvitsin, mutta kun puhuimme tulevasta kaudesta, se ei todennäköisesti olisi ollut samanlainen, ilmoitti Lambert.

Lambert debytoi SM-liigassa tehden neljässä ottelussa tehot 0+2=2. Kausi kului pääosin HIFK:n A-junioreissa, missä hän teki 42 ottelussa 18+20=38 pistettä.

Tulevalle kaudelle helsinkiläisseuran ja pelaajan näkemykset roolista erosivat siinä määrin, että tiet erosivat.

– Arvostan todella paljon mahdollisuutta, jonka kaikki HIFK:ssa antoivat minulle viime kaudella, ja myös sitä, kuinka rehellisiä ja ymmärtäväisiä he olivat, kun puhuimme ensi kaudesta.

Lambert ei kadu siirtoaan HIFK:hon, vaikka yhteistyö jäi yhteen kauteen.

– Viime vuosi oli loistava kokemus jäällä ja sen ulkopuolella. HIFK on mahtava organisaatio ja olen erittäin iloinen, että valitsin HIFK:n.

– Haluaisin kiittää kaikkia valmentajiani, joukkuekavereitani ja koko HIFK:n henkilökuntaa kaikesta siitä, mitä he tekivät minun ja perheeni puolesta kun olin siellä. Haluan myös kiittää HIFK-faneja, sanoi Lambert.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?