HIFK:n Lennart Petrell otti kantaa TPS:n koronavirustapaukseen: ”Täysin käsittämätöntä”

Petrell vastasi Twitterissä ex-kuulantyöntäjähuippu Conny Karlssonille.

Lennart Petrell kuuluu HIFK:n kokeneeseen kaartiin.

21.4.2020 21:34

Jääkiekkoseura TPS tiedotti tiistaina, että sen A-junioreissa on yksi vahvistettu koronavirustapaus. Turkulaisseuran mukaan pelaaja sai tartunnan vapaa-ajallaan ja altisti sen jälkeen kaksi TPS:n liigaryhmän mukana ollutta pelaajaa.

Asiasta uutisoi ennen sitä Elmo-lehti maanantaina.

Entinen huipputason kuulantyöntäjä ja nykyinen valmentaja Conny Karlsson ihmetteli Twitterissä, että mistä tartunta on tullut ja ovatko pelaajat varomattomia treenien ulkopuolella.

Hän myös pohti, että onko pienryhmissä harjoittelemisessa mitään järkeä näinä päivinä.

HIFK:n kokenut hyökkääjä Lennart Petrell vastasi Karlssonille tiistaina.

Petrellin mielestä tilanne on täysin käsittämätön. Hän myös viittasi jääkiekossa vallitsevaan kyttäyskulttuuriin, joka on valloillaan myös pandemian aikana.

– Täysin käsittämätöntä. Missään nimessä ei pitäisi harjoitella edes pienryhmissä. Jääkiekossa ikävä kyllä vallitsee monessa paikassa vielä ”kyttäyskulttuuri”. Edes pandemia ei saa luottamaan yksilön laadukkaaseen harjoitteluun ilman valvontaa, Petrell kirjoitti.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen avasi esiin tullutta koronavirustapausta Ilta-Sanomille tiistaina.

– Kaksi meidän pelaajaa on altistunut vapaa-ajallaan, ja he ovat siksi automaattisesti kahden viikon karanteenissa. Joukkueen toiminnassa ei ole ollut mitään, Helminen sanoi.

Helmisen mukaan tilanne ei vaikuta liigaseuran toimintaan.

TPS ilmoitti, että kaksi sen liigaryhmän pelaajaa on lääkärin ohjeistuksen mukaisesti omaehtoisessa karanteenissa toistaiseksi. Turkulaisseuran ilmoituksen mukaan alistuneiden pelaajien läsnäolo harjoituksissa ei ole aiheuttanut muille altistumisuhkaa.

Seuran lääkärin Niklas Lindbladin mukaan maanantaina alkanutta harjoittelua toteutetaan annettuja ohjeita noudattamalla ja lähikontakteja asianmukaisesti välttämällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?