TPS:n mukaan SM-liigaryhmässä ei ole koronatartuntaa – Raimo Helminen: ”Kaksi meidän pelaajaa on altistunut”

Kaksi nuorta TPS:n pelaajaa on asetettu karanteeniin.

Raimo Helminen on aloittanut TPS:n päävalmentajana.

21.4.2020 12:01

Elmo-lehti uutisoi maanantaina, että TPS:n A-nuorissa pelaavalla jääkiekkoilijalla on todettu koronavirustartunta. Elmo kertoi myös, että kaksi liigajoukkueen harjoituksiin osallistunutta pelaajaa on asetettu karanteeniin maanantain harjoitusten jälkeen.

IS tavoitti tiistaina liigajoukkueen päävalmentajan Raimo Helmisen, joka kommentoi asiaa lyhyesti.

– Kaksi meidän pelaajaa on altistunut vapaa-ajallaan, ja he ovat siksi automaattisesti kahden viikon karanteenissa. Joukkueen toiminnassa ei ole ollut mitään, Helminen sanoi.

– Kyse on kahdesta nuoresta pelaajasta. Enempää en voi sanoa ja nimiä en tietenkään voi lähteä mainitsemaan.

Helmisen mukaan tilanne ei vaikuta TPS:n SM-liigajoukkueen harjoitusohjelmaan.

– Jatkamme kuten tähänkin asti. Meillähän lähes kaikki treenit tehdään muutenkin yksin tällä hetkellä, pienryhmätreenejä on vain kerran tai kaksi viikossa.

Junioripelaaja sai tartunnan

TPS myös tiedotti tiistaina, että tartunnan saanut pelaaja ei ole harjoitellut liigaryhmän mukana. Tiedotteen mukaan tartunnan saanut A-juniori ilmoitti maanantaina tartunnastaan A-nuorten valmennusjohdolle.

– Arki jatkuu suunnitellusti turvallisessa ympäristössä ohjeita noudattamalla niin vapaa-ajalla kuin harjoittelussa. Tässä kohtaa tulee esille vastuullisuus siihen, että yleisiä annettuja ohjeita noudatetaan ja joukkueen lääkärin tarkennettuja ohjeita noudatetaan, TPS:n lääkäri Niklas Lindblad sanoo tiedotteessa.

TPS aloitti harjoituskauden kuntotesteillä viime viikolla.

TPS on harjoitellut pienryhmissä, vaikka pelaajayhdistys on toivonut, että harjoitukset tehtäisiin yksin tai etänä koronavirustilanteen vuoksi.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?