HIFK:n urheilupomo kommentoi joukkueen tilannetta – yhtä uutta pelaajaa haetaan, mutta kukaan ei tiedä milloin

HIFK julkaisi uuden joukkueensa.

6.4.2020 13:48

Vielä on paha sanoa, alkaako SM-liigakausi syksyllä ajallaan. Useat seurat ovat kuitenkin jo kertoneet tulevista pelaajasopimuksista – jotka luonnollisesti on tehty ennen koronakriisin puhkeamista.

Helsingin IFK lähtee ensi kauteen erinomaisista asetelmista, sillä joukkueen vaihtuvuus on hyvin pientä ja runko säilyy samana.

Joukkueen pelaajista neljällä oli ulkomaanoptiot. Heistä Teemu Turunen ja Otto Paajanen lähtevät, Ville Leskinen ja Jere Sallinen jatkavat.

Leskinen hankittiin jo syksyllä sillä ajatuksella, että hän paikkaa ensi kaudella Turusen jättämää aukkoa. SM-liigan eliittiin HPK:ssa murtautuneen Turusen lähtöä osattiin jo silloin pitää hyvin todennäköisenä.

– Maaliskuun loppupuolella näytti siltä, että kaikki saattaisivat jatkaa meillä. Teemun lähtöä osasin aavistella ja Leskisen hankinnalla olimme varautuneet siihen, että jos hän lähtee, emme välttämättä tarvitsisi ketään tilalle. Otto lähti ja korvaamme hänet jossain vaiheessa, IFK:n urheilupomo Tobias Salmelainen kertoo IS:lle.

Niin, jossain vaiheessa. Tässä vaiheessa on mahdoton sanoa, koska maailma ja jääkiekon pelaajamarkkinat palautuvat ennalleen.

– Tilanne avaa toki mahdollisuuksia myös sisäiseen kasvuun.

Uusia pelaajia ovat Mirot Karjalainen ja Väänänen.

Karjalainen siirtyy HIFK:hon HPK:sta, jonka paidassa hän voitti viime keväänä SM-kultaa.

– Hän tuo jämäkkyyttä ja on hyvän ikäinen, 96-syntynyt, eli pystyy kehittymään. Miro tuo hyvää presenssiä alakertaan.

Väänänen pelasi viime kaudella yhden pelin HIFK:ssa lainalla Jokipojista. Hänellä on kahden kauden kokemus miesten peleistä Mestiksestä.

– Väänänen pystyi pelaamaan nelosen keskellä meillä ja on nuori jätkä, joka tuo pelaavuutta joukkueeseen.

Nuorten puolustajien Tobias Winbergin ja Eero Teräväisen jatkot ovat myös iso asia HIFK:lle.

– Teräväinen teki meistä paremman joukkueen kevään peleissä.

Kokonaisuuteen Salmelainen on tyytyväinen.

– Jos Otto olisi jatkanut, olisin ollut hemmetin tyytyväinen, mutta tämäkin tilanne on hyvä. Jatkuvuus on tosi iso vahvuus. Halusimme vähentää sitä verrattuna aiempiin vuosiin.

HIFK oli liigassa kuudentena ennen viimeistä runkosarjan kierrosta. Kulunut kausi jäi ymmärrettävästi pelaamatta loppuun.

– Jäihän se harmittamaan, etenkin kun oli vaikea runkosarja jälleen kerran. Tyhjyys sen jälkeen oli aika iso, kun olimme tähdänneet siihen, että olemme mahdollisimman vahvoja keväällä. Joukkueessa oli paljon pelaajia, jotka ovat aina vahvimmillaan keväällä.

– Loukkaantumisten määrää pitää saada alas ensi kaudella, Salmelainen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?