Otto Kivenmäki puhuu kohutaklauksesta - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu kohutaklauksen alle jäänyt Otto Kivenmäki, 20: ”Oli vaikea käsittää, että se olin minä”

Otto Kivenmäki on saanut aloittaa kevyen harjoittelun.

Otto Kivenmäki kantoi päättyneellä kaudella Ässien nuorten pelaajien tehokypärää päässään.

2.4.2020 6:40

Yksi epäonninen hetki päätti Porin Ässien 20-vuotiaan Otto Kivenmäen kauden.

Kivenmäki joutui 29. helmikuuta pelatussa jääkiekon SM-liigan paikallisottelussa Lukon tshekkipuolustajan David Nemecekin jyräämäksi ikävin seurauksin.

Kivenmäki kuljetti kiekkoa hyökkäysalueella, kun tavanomaisesta pelitilanteesta tuli hetkessä karmea tapahtumasarja. Vain hetki ennen kontaktia Kivenmäki menetti hallinnan kiekkoon, katsoi alas jalkoihinsa ja sen jälkeen se oli menoa. Nemecekin taklaus osui Kivenmäkeä rajusti päähän.

Tilannetta pahensi kypärän irtoaminen päästä, sillä Kivenmäki sinkoutui takaraivo edellä Isonmäen jäähän. Loukkaantuminen järkytti monia ja puhutti lajiväkeä monta päivää, mutta Kivenmäki itse ei muista tilanteesta mitään.

– En muista siitä pelistä mitään. Muistan vain joitain yksittäisiä juttuja siitä päivästä, mutta en mitään muuta, Kivenmäki kertoi keskiviikkona Ilta-Sanomille.

Kivenmäki on nähnyt videolta dramaattisen tilanteen myöhemmin.

– Olihan se outoa katsoa tilanne, kun ei ole mitään muistikuvia. Ihan kuin olisi katsonut jotain toista pelaajaa. Oli vaikea käsittää, että se olin minä, kertasi Kivenmäki.

Kivenmäki ei kanna minkäänlaista kaunaa Nemecekille, 24, joka sai taklauksesta seitsemän ottelun pelikiellon.

– Lähdin kaivamaan kiekkoa jaloistani, enkä yhtään huomannut samalla, että Nemecek tuli taklaamaan. Enkä nyt syytä Nemecekiä. Ei hän yrittänyt vahingoittaa. Siinä oli vain todella huonoa tuuria, että osui päähän. Se näytti videolta todella pahalta.

Taklauksen jälkeen Kivenmäki kiidätettiin verta vuotavana pukukoppiin tikattavaksi, ja sieltä pikavauhtia sairaalaan tarkkailuun.

Vielä samana iltana Kivenmäen äiti Riina kirjoitti dramaattisen päivityksen poikansa tilasta sosiaalisessa mediassa.

– Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi (ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana) joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu, hän kirjoitti.

Pahimmat skenaariot eivät toteutuneet. Kivenmäki on toipunut aivotärähdyksestä olosuhteisiin nähden hyvin. Detroit Red Wingsin toissa kesän varaus nähdään myös jatkossa askissa taituroimassa, kun uusi kiekkokausi jossain vaiheessa alkaa.

– Kiekkoura jatkuu. En todellakaan ajatellut lopettavani. Jos lääkärit olisivat suositelleet uran lopettamista, silloin sitä vaihtoehtoa olisi pitänyt miettiä vakavasti, mutta onneksi näin ei käynyt, Kivenmäki huokaisi.

– Kaikki magneettikuvat näyttivät hyviltä eikä ole ollut mitään pahempia oireita, joten lääkärit olivat myös toiveikkaita heti alusta asti. Pahemmin olisi voinut käydä, mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä.

Otto Kivenmäki (oik.) kamppailemassa kiekosta HIFK:n Mikko Kousaa vastaan tammikuisessa liigaottelussa.

Loukkaantuminen toi pelihommien lisäksi takapakkia myös koulunkäyntiin, sillä Kivenmäen oli tarkoitus suorittaa ylioppilaskirjoitukset tänä keväänä.

– Kirjoitukset siirtyivät ensi vuodelle. Ei sen suurempaa ongelmaa. Hoidan ne pois alta silloin, maaliskuun lopulla 20 vuotta täyttänyt porilainen sanoi.

Viime viikon lopulla Kivenmäki sai viimein kuulla odotetun uutisen lääkäreiltä, kun hänelle annettiin lupa aloittaa kevyt harjoittelu.

– Tällä hetkellä kaikki on kohdillaan. Pääsen taas treenaamaan, mutta alkuun pitää tietysti ottaa vähän rauhallisemmin. Jos jotain oireita tulisi, se toisi hieman takapakkia, mutta toistaiseksi ei ole ollut mitään. Muuten aika on mennyt täällä kotona karanteenissa, Kivenmäki sanoi.

– Yllättävän hyvin olen saanut ajan kulumaan. Nyt on tullut vietettyä aikaa enemmän luonnossa. En tiedä yhtään missä vaiheessa pääsee takaisin jäälle tämän yleisen maailmantilanteen takia. Heti kun se on mahdollista, haluan päästä testaamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?