NHL:n varaustilaisuuden suomalaisen kärkinimen kuviot menivät uusiksi – Anton Lundell kertoo, miksi vetäytyi kesämökille - SM-liiga - Ilta-Sanomat

NHL:n varaustilaisuuden suomalaisen kärkinimen kuviot menivät uusiksi – Anton Lundell kertoo, miksi vetäytyi kesämökille

Anton Lundell kuvattuna viime syksynä.

Julkaistu: 26.3. 13:44, Päivitetty 26.3. 15:21

Anton Lundell ja muut varausikäiset lupaukset odottavat kohtaloaan poikkeuksellisen pitkään. NHL siirsi nimittäin varaustilaisuutensa.

Koronavirus on iskenyt vahvasti urheiluun ja urheilijoihin – myös nuoriin, vaikkakaan sairaus itsessään ei ole perusterveille, huippukuntoisille nuorille erityisen vaarallinen.

NHL vahvisti keskiviikkona, että kesäkuulle alun perin suunniteltu nuorten pelaajien varaustilaisuus siirtyy.

Uusi ajankohta on vielä epäselvä.

Kun varaustilaisuus joskus järjestetään, on HIFK:n keskushyökkääjä Anton Lundell, 18, suurella todennäköisyydellä suomalaispelaajien kärkinimi.

– Aika näyttää, tuleeko netin kautta joku systeemi vai miten se saadaan järjestettyä. Ei minulla ole vielä sen osalta sen isompia odotuksia. Suurimmat tavoitteet olivat pelikauden aikana, Lundell sanoo IS:lle.

Varaustilaisuus oli tarkoitus järjestää Montrealissa, mutta kuten Lundell mainitsee, voi olla, että se järjestetään etätapahtumana ilman suurta kokoontumista NHL-areenaan. On myös epäselvää, miten tai pystytäänkö ollenkaan järjestämään NHL Combinea, jossa varattavien pelaajien ominaisuuksia testataan.

Ajankohdat tuskin selviävät ihan hetkeen, sillä pelikauden jatkuminenkin on NHL:ssä vielä kesällä mahdollista.

Kotona Espoossa asuva 18-vuotias on viime viikkoina viettänyt paljon aikaa mökillä Uudenmaan länsiosassa Snappertunassa.

– Siellä on rauhallista ja turvallista. Ihmisiä ei juuri ole lähellä. Siellä pystyy rentoutumaan ja tekemään asioita, joita ei kauden aikana ehtinyt. Tykkään kalastaa ja olla ulkona, siinä saa ajan kulumaan. Olen ollut aika rauhassa ja pikku hiljaa alan harjoittelemaan.

Harjoituskuviot ovat vielä pitkälti auki, kun vielä ei tiedä, missä saa tai pystyy harjoitella.

Ystäviin Lundell on pitänyt fyysistä etäisyyttä.

– En ole hirveästi tämän (koronaviruksen) takia viitsinyt nähdä kavereita, mutta puhelimen välityksellä pysyy yhteydessä ihmisiin.

HIFK:n Anton Lundellia pidetään NHL:n seuraavan varaustilaisuuden kärkinimenä suomalaisista.

SM-liigassa kausi lyötiin säppiin ennen runkosarjan viimeistä pelipäivää. Lundellin edustama HIFK oli runkosarjassa kuudentena ja vaarassa pudota vielä seitsemänneksi. Loppusijoitukset jaettiin pistekeskiarvon mukaan, ja helsinkiläisille napsahti kuudes sija.

– Tietysti lopetus jäi harmittamaan, kun kivoin osuus olisi ollut edessä. Meillä oli joukkueessa hyvä meininki ja luotto tekemiseemme. Kaikki kuitenkin ymmärtävät tilanteen. Terveys on tärkeintä ja tämä oli ilman muuta järkevin päätös.

Lundell onnistui kauden aikana tavoitteissaan: kehittymään ja johtamaan joukkuetta peliesityksillään.

– Kaudesta jäi hyvä fiilis. Joukkueella oli välillä hankalampaa ja välillä parempia aikoja. Omaan pelaamiseeni olen aika tyytyväinen. Pystyin pelaamaan hyvällä tasolla, ottamaan steppejä eteenpäin ja nousemaan esiin kun tarvittiin.

Pisteitä Lundell teki 10+18=28 pelaamissaan 44 ottelussa. Nuorten MM-kisoista viimevuotinen kultamitalisti joutui sivuun loukkaantumisen takia.