SaiPa virittelee SM-liigan siirtomarkkinoiden jymypaukkua - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigan siirtomarkkinoilla on viritteillä jymypaukku – palaako Jarno Koskiranta SaiPaan?

Koskirannan ja SKA:n kausi jatkuu KHL:n pudotuspeleissä, jos ne alkavat vielä uudestaan.

Jarno Koskiranta on pelannut KHL:ssä kaudesta 2013–14 lähtien. Hän on edustanut kaudesta 2015–16 alkaen Pietarin SKA:ta.­

17.3.2020 11:03

Pietarin SKA:n keskushyökkääjä Jarno Koskiranta on IS:n tietojen mukaan siirtymässä lappeenrantalaisseura SaiPaan tämän kevään jälkeen.

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen oli asiasta kysyttäessä vaitonainen.

– Ei minulla ole mahdollisuutta kommentoida muiden seurojen pelaajien asioita, hän sanoi.

– Toki SaiPa on kiinnostunut kaikista hyvistä pelaajista. On eri asia, mihin meidän resurssimme kulloinkin riittävät, Markkanen pyöritteli.

Markkanen viittasi yleisellä tasolla myös koronaviruksen aiheuttamiin muutoksiin maailmantilanteessa ja sen vaikutuksiin yrityksiin sekä urheiluseuroihin.

Jos siirto toteutuu, Koskiranta ja Tomas Zaborsky voivat nousta ensi kaudella yhdeksi SM-liigan pelätyimmistä tutkapareista. Zaborsky oli päättyneellä kaudella SaiPan paras pistemies.

Hänen ja helmikuussa Suomi-sarjan Kiekko-Espooseen siirtyneen sentterin Teemu Ramstedin yhteispeli ei tuottanut niin vahvaa tulosta kuin SaiPassa ennen kautta unelmoitiin.

Luotettavana ja monipuolisena kahden suunnan keskushyökkääjänä tunnettu Koskiranta, 33, nousi kansalliselle huipulle SaiPassa kausina 2009–12.

Espoolaisessa EKS:ssä uransa aloittanut sentteri pelasi sen jälkeen kauden Tapparassa, josta lähti pitkälle KHL-kiertueelle.

Jarno Koskiranta (oik.) syksyllä 2011 SaiPan paidassa.­

Koskiranta on pelannut KHL:n runkosarjassa 353 ottelua ja tehnyt niissä 71+78=149 tehopistettä. Pudotuspeleissä hänen saldonsa 96 ottelussa on 23+10=33.

61 A-maaottelun Koskiranta voitti SKA:n riveissä Gagarin Cupin kaudella 2016–17. Samalla kaudella hän oli mukana Suomen MM-hopeaa voittaneessa joukkueessa Venäjällä pelatuissa kisoissa.

Koskiranta edusti Suomea myös MM-jäillä keväällä 2013 ja 2016 sekä Pyeongchangin olympialaisissa kevättalvella 2018.

Koskirannan edustaman SKA:n piti kohdata KHL:n pudotuspelien toisella kierroksella Jokerit.

Jokerit vetäytyi pudotuspeleistä viime lauantaina, mikä aiheutti Venäjällä kiivaitakin reaktioita.

KHL ilmoitti maanantaina, että sen pudotuspelit ovat tauolla viikon. Venäläiset ilmoittivat organisoivansa pudotuspelikaavionsa paussin aikana uudestaan.

KHL:n pudotuspeleissä on jäljellä enää kuusi joukkuetta, kun Jokerien lisäksi myös Barys Nur-Sultan vetäytyi niistä ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Tiistaina KHL pidensi taukoa tuntuvasti pidemmäksi eli 10. huhtikuuta asti.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?