KooKoon tähti Trevor Mingoia sai lentoliput kotiin – raskaana oleva vaimo lähti jo Yhdysvaltoihin: ”Jännitän enää vain oman paluumatkani onnistumista” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

KooKoon jenkkitähti sai lentoliput kotiin, raskaana oleva vaimo lähti jo edeltä – ”Jännitän enää vain oman matkani onnistumista”

KooKoon Trevor Mingoia odottaa pääsyään kotiin Yhdysvaltoihin.

Julkaistu: 16.3. 20:32

KooKoon amerikkalaishyökkääjä Trevor Mingoia helpottui saatuaan lentoliput palatakseen raskaana olevan vaimonsa Ellen luo Delawareen.

SM-liigakauden yllättäjän KooKoon joukkue piti kauden päätöspalaverinsa maanantaina iltapäivällä. Kouvolan jäähallilla hyvästejä joukkuekavereilleen jätti helpottunut laitahyökkääjä Trevor Mingoia, 28.

– Nyt näyttää hyvältä. Lontookin on tosin jo USA:n lentokieltolistalla, mutta minulla on liput keskiviikolle reitille Helsinki–Lontoo–Philadelphia, Mingoia henkäisee.

– Onneksi raskaana oleva vaimoni Elle sekä koiramme Luna ja Ruby ehtivät jo takaisin kotiin. Jännitän enää vain oman paluumatkani onnistumista.

Mingoiat asuvat puolen tunnin ajomatkan päässä Philadelphiasta, Yhdysvaltojen toiseksi pienimmässä osavaltiossa Delawaressa.

– En ole enää koronaviruksesta niin huolissani päästyäni kotiin. Kotimme on harvaan asutulla alueella, jossa riittää tilaa ulkoiluttaa rescuekoiriamme, viestittää Elle USA:n itärannikolta.

Koko Delawaressa ei ole yhtään edes Kouvolan kokoista kaupunkia.

Trevor Mingoia vaimonsa Ellen ja koiriensa Lunan ja Rubyn kanssa lenkkeilemässä.

Vielä viime torstaina, kauden viimeiseksi jääneenä pelipäivänä, Mingoia twiittasi anoen SM-liigalta pikaista päätöstä kauden kohtalosta. Mingoian perheeseen odotetaan esikoispoikaa, jonka laskettu aika on heinäkuun alussa.

– Tehkää päätös välittömästi. Emme voi vain odotella tilanteen kehittymistä, kun paluulentoja koko ajan peruutetaan. Viikon odottaminen ei muuta mitään muuta kuin tilanteen pahemmaksi, Mingoia twiittasi.

Mingoia, jolla on italialaiset sukujuuret, kävi Euroopassa ensi kertaa viime kaudella pelattuaan Ruotsissa Västerviksissä ja Röglessä.

– Oli hienoa päästä vielä hyvästelemään joukkuekaverit. Nyt odottelen pari päivää Kouvolassa ennen paluumatkalle lähtöä. Uskallan käydä kaupassa, mutta muuten olisi vastuutonta liikkua enää kaupungilla.

Mingoian mukaan päätöspalaverissa ei tullut esiin ainakaan KooKoon halua tinkiä palkkojen maksamisesta sopimuskauden mukaisesti huhtikuun loppuun asti.

Amerikkalainen kokosi KooKoossa pelaamissaan 52 ottelussa tehopisteet 20+21. Hän oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja viidenneksi paras pistemies.

Mingoian (34–22, +12) edellä KooKoon plusmiinustilastossa olivat vain kanadalaissentteri Kyle Platzer (34–19, +15) ja joukkueen aliarvostetuin pelaaja, kalifornialaispuolustaja Matt Caito (49–30, +19).

Joko olet allekirjoittanut sopimuksen ensi kaudeksi johonkin seuraan?

– En ole. Nyt on hyvää aikaa miettiä tulevaisuutta perheenlisäystä odotellessa. Tässä menee aikaa kauden kolhuista toipumiseen ennen kuin aloitan edes omatoimista harjoittelua.

KooKoo oli SM-liigassa viidentenä ennen viimeistä runkosarjakierrosta. Jussi Ahokkaan valmentaman joukkueen sarjasijoitus oli jo varmistunut – samoin kuin historian ensimmäinen pudotuspelipaikka. Ne pelit jäävät kuitenkin pelaamatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?