SM-liigan loppukausi peruuntui – näin Telia hyvittää asiakkailleen: ”Meidän on kannettava oma vastuumme”

Huhtikuun maksua ei SM-liigapaketin tilaajilta veloiteta.

Telian jääkiekkopomon mukaan SM-liigan tv-kumppani ei halunnut mitenkään painostaa sen puolesta, että pelit jatkuisivat.

13.3.2020 16:53

SM-liiga teki kovan - mutta sittenkin odotetun - ratkaisun ja perui kaikki loppukauden ottelut, mukaan lukien lauantaisen runkosarjan päätöskierroksen.

Kauden loppu olisi ollut SM-liigan televisio-oikeudet omistavan Telian yksinoikeutta, sillä jääkiekkofanit olisivat voineet nähdä ilman yleisöä pelattavat pudotuspelit vain Telian ja sen sopimuskumppanin C Moren kanavilta.

Telian tv-liiketoiminnan johtaja Olli-Pekka Takanen sanoi, että uusia ottelukohtaisia tilauksia tuli runsaasti jo torstaina, kun runkosarjan toiseksi viimeinen ottelukierros pelattiin ilman yleisöä.

Yksi SM-liigan pääyhteistyökumppaneista Telia kuitenkin myöntyi mukisematta liigan päätökseen keskeyttää kausi tähän.

– Emme todellakaan halunneet painostaa ketään pelaamaan. Meidän on kannettava oma vastuumme. Urheilu on osa yhteiskuntaa, ja kaikki mitä tehdään, täytyy tehdä terveysaspekti edellä, Takanen sanoi Ilta-Sanomille.

Telia on maksanut SM-liigalle ensimmäisestä sopimuskaudesta reilut 20 miljoonaa euroa. Takasen mukaan nyt ei ole ajankohtaista miettiä sitä, paljonko Telia mahdollisesti saa SM-liigalta hyvitystä, kun kausi jää reilun kuukauden verran vajaaksi.

– Talousasiat ovat juuri nyt ihan taka-alalla. Sitä selvitellään SM-liigan kanssa sitten myöhemmin, Takanen sanoi.

Telian omat asiakkaat, maksukorttien ja kanavapakettien tilaajat sen sijaan saavat oman hyvityksensä pian.

– Kun huhtikuussa ei pelata, huhtikuusta ei myöskään laskuteta. Meillä on käytössä kuukausilaskutus, joten asia hoituu sitä kautta. Toivottavasti ihmiset muistavat, että kun liigaa ei pelata, ei ole laskutustakaan, Takanen vakuutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?