Koronavirus sulki hallit – SM-liigalle tärähtää kymmenen miljoonan euron tappio - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Koronavirus sulki hallit – SM-liigalle tärähtää kymmenen miljoonan euron tappio!

Koronavirus käy kalliiksi kaikelle urheilulle. Suomen suurinta palloilusarjaa SM-liigaa korona kurittaa kunnolla.

SM-liiga ei ole toimitusjohtaja Riku kallioniemen mukaan vielä päättänyt pelataanko pudotuspelejä ollenkaan vai pelataanko ne tyhjille katsomoille, kuten runkosarjan viimeiset kierrokset.­

13.3.2020 11:51

Koronavirus ja sen kovat vastatoimet kaatuivat Suomen syliin täydellä voimalla torstaina.

Hallitus suositteli peruutettavaksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet. SM-liiga reagoi päätöksellä pelata runkosarja loppuun tyhjille katsomoille.

Runkosarja päättyy lauantaina, ja pudotuspelien pitäisi alkaa 17. maaliskuuta.

Liiga ei ole vielä päättänyt pudotuspelien kohtaloa. SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo, että keskusteluja käydään kiihkeästi koko ajan ja tilanteesta tulee jatkuvasti lisää tietoa.

– Tilanne on tietysti kaikin tavoin poikkeuksellinen ja päätökseen vaikuttaa moni asia. Seuraamme tarkasti, mitä tietoa viranomaisilta saamme ja olemme kysyneet myös pelaajien näkemystä. Keräämme vielä kaiken mahdollisen tiedon. Viimeistään alkuviikosta päätös tehdään. Hallitus kokoontuu vielä tänään uudestaan, Kallioniemi sanoi perjantaina.

Jos SM-liigan pudotuspelit perutaan kokonaan tai ne pelataan tyhjille katsomoille koronaviruksen takia, menettää liiga noin kymmenen miljoonan euron tulot.

On yleisesti ollut tiedossa, että kymmenen joukkuetta generoivat pudotuspelievään aikana yhteensä noin kymmenen miljoonan tuotot, kun mukaan lasketaan lippu- ja kaikki muut oheismyyntitulot.

– En kommentoi summaa, mutta puhutaan isosta rahasta konsernin kannalta, Kallioniemi kommentoi.

Joidenkin arvioiden mukaan menetetty summa olisi pienempi, jos pelit perutaan kokonaan, sillä ottelun järjestämisestä syntyy paljon kuluja.

– Onhan pelin pelaamisessa paljon välillisiä hyötyjä, mutta kyllä ottelun järjestämisestä merkittävät kulut tulevat.

Näin ollen liiga saattaisi selvitä pienemmällä miinuksella, jos se päättäisi kauden lauantaihin.

– Päättelyketju ei mene ihan noin ja haluaisin vähän nähdä tässä urheilullistakin aspektia. On se surku, jos meillä käy niin, että jääkiekon Suomen mestaria 2020 ei löydy pelaamalla, mutta tietenkin terveys on aina asetettava tärkeysjärjestyksessä korkeimmalle, jääkiekkoromantikoksi tunnustautuva Kallionimi sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?