Jääkiekon SM-liiga: Runkosarja pelataan loppuun tyhjille katsomoille - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Loput jääkiekon SM-liigan runkosarjasta pelataan tyhjille katsomoille koronaviruksen takia

Hallitus perui yli 500 hengen tilaisuudet toukokuun loppuun saakka.

12.3.2020 14:31 | Päivitetty 12.3.2020 15:22

Jääkiekon SM-liigan runkosarja pelataan kauden loppuun saakka tyhjille katsomoille. Päätös astuu voimaan jo ennen illan seitsemää SM-liigaottelua. Päätöksen vahvisti Ilta-Sanomille SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen torstaina kello 14.30 aikaan.

Päätöksen pudotuspelien pelaamisesta SM-liigan hallitus tekee mahdollisesti jo tänään illalla ylimääräisessä kokouksessa. Vaihtoehtoina ovat Hiltusen mukaan koko kauden peruminen tai pudotuspelien pelaaminen tyhjille katsomoille.

– Tämä oli meille pettymys, mutta lähdemme siitä, että kunnioitamme ihmisten turvallisuutta ja terveyttä. Toimimme sen mukaan miten viranomaiset suosittelevat.

Hiltusen mukaan viranomaisten suosittelun noudattaminen oli linjattu SM-liigassa jo etukäteen.

Jos kausi päättyy runkosarjaan, kuka voittaa mestaruuden, kuka on hopealla ja mikä on pronssimitalijoukkue?

– En halua lähteä spekuloimaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että meillä on vaihtoehtoja mitä tehdä. Säännöissä ei ole kirjauksia, mutta käytännössä päätämme asiasta liigan osakaskokouksessa, Hiltunen sanoo IS:lle.

Kuinka monta SM-liigaseuraa lipputulojen saamatta jääminen kaataa?

– En usko, että kaataa yhtään seuraa, mutta tiukentaa totta kai. On muistettava, että liigaseurat budjetoivat taloutensa lähtökohtaisesti runkosarjan pohjalle.

Jääkiekon pelaajayhdistyksen mukaan pelaajien palkanmaksu jatkuu normaalisti.

– Lähdemme siitä, että kun on kyse määräaikaisista sopimuksista, se ei anna mahdollisuutta palkanmaksun katkaisemiselle ennen määräaikaisen sopimuskauden päättymistä, sanoi jääkiekon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela Ilta-Sanomille.

Saarelan mukaan pelaajilla, joiden sopimuskausi päättyy tähän kauteen, päättyy sopimus 30. huhtikuuta. Saarelan mukaan pelaajasopimuksissa ei ole kirjausta pandemiasta.

– Tällaiseen tilanteeseen ei olla koskaan jouduttu, Saarela sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?