Iloisia uutisia SM-liigan ottelussa pahasti loukkaantuneesta Otto Kivenmäestä – pääsi pois sairaalasta - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Iloisia uutisia SM-liigan ottelussa pahasti loukkaantuneesta Otto Kivenmäestä – pääsi pois sairaalasta

Ässien Otto Kivenmäki, 19, loukkaantui SM-liigan ottelussa lauantai-iltana.

Otto Kivenmäki loukkaantui taklaustilanteessa lauantain ottelussa Lukkoa vastaan.­

2.3.2020 17:03

Otto Kivenmäki loukkaantui pahasti taklaustilanteessa SM-liigan ottelussa lauantai-iltana.

Ässien 19-vuotias hyökkääjä oli kuljettamassa kiekkoa, kun Lukon puolustajan David Nemecek taklasi häntä rajusti. Kivenmäen kypärä irtosi tilanteessa.

Kivenmäki kaatui ja löi paljaan päänsä jäähän. Hänen takaraivoonsa tuli haava, josta vuoti runsaasti verta jäälle. Nuorukaista hoidettiin hetken aikaa jäällä, ennen kuin hänet autettiin ulos kaukalosta ja vietiin sairaalaan lauantai-iltana.

Kivenmäki pääsi maanantaina pois sairaalasta. Asian vahvisti Ilta-Sanomille Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

  • Voit katsoa videon tapahtuneesta alta:

Lisätietoja toipumisesta myöhemmin

Ässien ottelulääkäri ja Kivenmäkeä hoitava lääkäri Hilkka Ryhänen kertoi sunnuntaina Ässien tiedotteessa, että Kivenmäen vointi oli vakaa.

– Häntä seurataan sairaalassa vielä yön yli. Oton toipumista ja ennustetta voidaan kommentoida aikaisintaan 2–3 viikon kuluttua, Ryhänen sanoi sunnuntaina.

Ilta-Sanomat tavoitti maanantaina Kivenmäkeä taklanneen Lukon David Nemecekin, joka oli vastustajan loukkaantumisesta pahoillaan.

– Tapaus on pyörinyt päässäni taukoamatta lauantaista asti. Jääkiekossa tilanteet tulevat ja muuttuvat nopeasti, mutta kun tällaista sattuu, sitä tuntee väkisinkin syyllisyyttä, Nemecek sanoi.

– En missään tapauksessa pyrkinyt vahingoittamaan Ottoa.

Loukkaantumisen takia Kivenmäen kiekkokausi on joka tapauksessa ohi. Myös nuorukaisen koko uran jatkuminen voi olla vaakalaudalla.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?