Otto Kivenmäen äiti julkaisi pysäyttävän Facebook-päivityksen - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Äiti kertoi pysäyttävää tietoa karmeassa taklauksessa loukkaantuneen Otto Kivenmäen, 19, tilasta: ”Tässä on kyse ihan koko elämästä”

Ässien Otto Kivenmäki loukkaantui, kun hän joutui David Nemecekin rajun taklauksen uhriksi lauantaina.

1.3.2020 10:24

Ässien 19-vuotias hyökkääjä Otto Kivenmäki loukkaantui karmivan näköisessä tilanteessa lauantai-illan SM-liigaottelussa Rauman Lukkoa vastaan. Kivenmäki joutui Lukon puolustajan David Nemecekin rajun taklauksen uhriksi, kun hän kuljetti kiekkoa Ässien hyökkäysalueella.

Kivenmäen kypärä lensi taklauksen voimasta hänen päästään, ja nuorukainen löi päänsä voimakkaasti jäähän. Takaraivosta runsaasti verta vuotanut Kivenmäki pysyi tilanteessa tajuissaan, mutta oli sekavan oloinen.

Häntä hoidettiin hetken aikaa jäällä, ennen kuin hänet autettiin ulos kaukalosta.

Nemecek sai tilanteesta pelirangaistuksen (5+20 minuuttia) pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kertoi ottelun jälkeen Ilta-Sanomille Kivenmäen olevan sairaalassa seurannassa.

Nuoren Ässien pelurin äiti Riina Kivenmäki kertoi poikansa tilanteesta tarkemmin myöhään lauantai-iltana julkaisemassaan julkisessa Facebook-päivityksessä.

– Poika voi tällä hetkellä tapahtuneeseen nähden kohtalaisen hyvin, on osastoseurannassa ja nauraakin jo. Muistia ei kuitenkaan tällä hetkellä ole ja päässä on iso vekki, Kivenmäki kirjoittaa.

Yksi epäonninen hetki kiekkokaukalossa on laittanut Kivenmäen kevään suunnitelmat täysin uusiksi. Kiekkokauden lisäksi Nemecekin taklaus estää Riina Kivenmäen mukaan Ottoa osallistumasta ylioppilaskirjoituksiin. Vamman lopullisen vakavuuden selviämisen suhteen ei auta muuta kuin odottaa.

– Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi (ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana) joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu.

Kivenmäki päättää kirjoituksensa kiittämällä Ässien joukkuelääkärin nopeaa toimintaa ja muistuttamalla siitä, mikä tällaisissa tilanteissa on kaikkein tärkeintä.

– Iso kiitos Ässien joukkuelääkärille esimerkillisestä toiminnasta jäällä, pukukopissa ja sen jälkeen sekä kaikille niille, jotka ymmärtävät ettei kyse ole yhden nuoren pelimiehen urasta vaan pahimmillaan yhden rakastetun perheenjäsenen ja ystävilleen tärkeän nuoren miehen ihan koko elämästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?