Ari-Pekka Selin kuittasi tylysti Pekka Virralle - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Ässien Ari-Pekka Seliniltä jäätävä piikki Lukon Pekka Virralle: ”En jaksa kuunnella tuollaista lässytystä”

Virta ei puolustellut Otto Kivenmäkeä taklannutta David Nemecekiä.

29.2.2020 21:04

Lukko nuiji Liigassa Ässät Porissa lukemin 7–1. Se ei pelin jälkeen kiinnostanut montaakaan, sillä kaikkien huulilla oli kysymys Ässien Otto Kivenmäen kunnosta.

Toisessa erässä Lukon tshekkipuolustaja David Nemecek taklasi Kivenmäkeä suoraan päähän. Osumaa seuranneen ilmalennon aikana Kivenmäeltä irtosi kypärä ja hän löi päänsä jäähän. Verta valui takaraivosta paljon. Kivenmäki kuljetettiin sairaalaan.

Taklaus oli sen verran törkeä, ettei edes Lukon päävalmentaja Pekka Virta sitä puolustellut.

– Todella älytön taklaus. Omia pitäisi yleensä puolustaa, mutta nyt on vaikea puolustella. Tuo tilanne himmentää koko voittoa, Virta sanoi.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli luonnollisesti tuohtunut taiston tauottua. Häneltä ei herunut sympatiaa Virran analyysille.

– Ensin Virran dream team teloi avauserässä nuoren Roni Hirvosen ja sitten toisessa erässä tuli Kivenmäen tilanne. En jaksa kuunnella tuollaista lässytystä lainkaan, tuohtunut Selin sanoi.

  • Katso koko lehdistötilaisuus jutun pääkuvana olevalta videolta

Hirvonen sai avauserässä Lukon Gustav Posslerin mailan silmäkulmaansa. Hirvosenkin vamma oli alustavasti melko vakava.

Sadan maalin Rautiainen: ”Merkkipaalu maistuu”

Ilves kukisti lauantaina KalPan 3–0 ja nousi ohi KooKoon neljänneksi jääkiekkoliigassa. Voittomaalin teki toisen erän puolivälissä Niko Peltola.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen kävi kierroksilla Peltolan maalin jälkeen.

– Ilveksen hyökkääjä Joona Ikonen yritti syöttää omalle pakille, mutta kiekko meni päätyyn saakka. Siitä vihellettiin pitkä kiekko ja aloitus meidän päähän, mistä seurasi tuo maali, Miettinen kritisoi tuomaristoa.

Ilveksen voitto alkoi varmistua päätöserän alussa, kun Teemu Rautiainen katkaisi kahdeksan ottelun tehottoman putkensa ja laukoi ylivoimalla 2–0-maalin. Osuma oli hänelle sadas Liigan runkosarjassa.

– Merkkipaalu maistuu, mutta tärkeämpää oli tuossa vaiheessa maalin merkitys meille, Rautiainen sanoi.

Voiton takuumiehiä oli myös kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Ilves-vahti Lukas Dostal.

– Avauserä oli meiltä hyvä, toinen heikompi, ja kolmannessa pelattiin taas hyvin, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä tiivisti.

”Arto Laatikaisen nerous oli tärkeää”

HPK katkaisi Liigassa kahden ottelun tappioputkensa lyömällä Pelicansin luvuin 4–1. HPK osui peräti kolme kertaa ylivoimalla ja kertaalleen siirretyn rangaistuksen aikana.

HPK:n kanadalaisduo Cody Kunyk (1+2) ja Philippe Cornet (1+2) oli mukana kaikissa ylivoimamaaleissa.

– Meillä oli takana kaksi henkisesti vajaaksi jäänyttä vieraspeliä. Tunne ja työmäärä olivat nyt hyvää luokkaa. Teimme hyvän työn, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

Jo ennen ottelua HPK oli varmistanut Hämeen mestaruuden, jonka se voitti lopulta pistein 10–2.

– Meillä oli paljon maalipaikkoja. Olimme aika tehottomia. Arto Laatikaisen nerous oli tärkeää ensimmäisessä maalissa. Siinä oli paljon informaatiota lyhyessä ajassa, Pennanen kertoi.

Lähes kuukauden ja seitsemän ottelun tauon jälkeen HPK:n maalin suulla torjui Joona Voutilainen. Hän selvisi kymmenellä pelastuksella, mutta kauden ensimmäinen nollapeli jäi vain kolmen sekunnin päähän.

– Tämä oli meille kova peli. Etenkin puolustus- ja kamppailupelaamiseen tämä oli kova testi. Sen laitoimme likoon, mitä oli, Pelicansin päävalmentaja Jesse Welling sanoi.

Kärpät kellisti JYPin

Jääkiekkoliigan kärjessä porskuttava Kärpät ei pystynyt viikonloppuna varmistamaan runkosarjan voittoaan, mutta lauantain 3–1-voitto JYPistä takasi paikan Mestarien CHL-liigaan ensi kaudeksi.

Suomella on Mestarien liigaan neljä paikkaa, jotka jaetaan liigamestarille ja kolmelle parhaalle joukkueelle runkosarjassa.

– Kärpät on suurseura, jonka kuuluu pelata hyvin ja osallistua kansainvälisiin peleihin. Emme mieti paikan varmistamista kauden aikana, mutta se tulee esitysten seurauksena, vastuuvalmentaja Mikko Manner sanoi.

JYPin peliä hankaloitti luottokeskushyökkääjä Miska Siikosen loukkaantuminen ensimmäisen erän lopussa.

– Pystyimme hyvin puolustamaan keskustaa ja tappamaan jäähyt. Kolmannen erän alku oli meiltä vähän passiivinen ja Kärpät rankaisi muutamasta virheestä, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen sanoi.

Kamppailu pistepörssin voitosta tiivistyy sarjan loppua kohti mentäessä. Tasaisessa kärkijoukossa mukana olevat JYPin Julius Nättinen ja Kärppien Jesse Puljujärvi keräsivät molemmat pelistä tehomerkinnät 0+1.

Vainio ratkaisi SaiPalle

Kevään tuloa ja jääkiekkoliigan runkosarjan lopun tuovaa lomaa odottelevat SaiPa ja Sport kohtasivat Lappeenrannan Kisapuistossa huolimattomissa merkeissä. Peräti 14 kahden minuutin jäähyä sisältäneessä ottelussa yllätettiin maalivahdit vain kertaalleen, kun SaiPa voitti maalein 2–0.

Voitto-osuman viimeisteli kauden seitsemännellä maalillaan puolustaja Veeti Vainio, 22, vaasalaisten huolimattoman alivoimapurun jäljiltä. Sinetin vieraiden tyhjään maaliin laukoi SaiPan paras pistemies Tomas Zaborsky (17+22).

– Esityksemme ei ollut niin raikas kuin muutamissa edellisissä peleissä, joissa olimme altavastaajina. Olimme kuitenkin maalinteossa vahvempia, SaiPa-luotsi Tero Lehterä kuittasi.

Sportin riveissä erottui kokenut keskushyökkääjä Filip Riska, 34, alivoimataistelullaan. Hän voitti 58 prosenttia ottamistaan aloituksista. Syksyllä ilman sopimusta olleena jo opettajana työskennellyt ja liki valmis ekonomi Riska jatkaa ensi kaudella Sportissa.

– Vasta yli kolmekymppisenä on oppinut arvostamaan, että tätä työtä tehdessään on todella etuoikeutettu. Siksi tässä ei ole mikään kiire edes lomille, Riska vakuutteli.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?