Kaleva: Kärppien toimitusjohtaja pudottaisi kolme seuraa SM-liigasta – ”12 olisi oikea joukkuemäärä”

Kärppien toimitusjohtaja kritisoi sanomalehti Kalevassa SM-liigan sarjajärjestelmää.

Tommi Virkkunen aloitti Kärppien toimitusjohtajana keväällä 2017.

27.2.2020 16:46

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen otti kantaa SM-liigan ongelmakohtiin Kalevan haastattelussa. Virkkusen mukaan SM-liigassa on tällä hetkellä liikaa joukkueita. Kärppien pomon mielestä liigaa pitäisi tulevaisuudessa supistaa kolmella joukkueella nykyisestä.

– Ideaalimaailmassa varmaan 12 olisi oikea joukkuemäärä, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että nykysysteemissä se ei ole mahdollista, Virkkunen sanoi lehdelle.

Virkkunen haluaa muutoksia myös pudotuspelien tulontasausjärjestelmään, jossa pudotuspelien tuotot jaetaan prosenttiosuuksittain sijoitusten mukaan. Virkkunen liputtaa niin sanottua Ruotsin-mallia, jossa seurat saavat jokaisen pudotuspeliottelun kaikki lipputulot itselleen.

– Jos pärjäät, saat eniten. Nyt mestarille jää pudotuspeleistä tuottoa ehkä maksimissaan 200 000 euroa, eikä sillä kustanneta torijuhlaa, mestaruussormuksia ja charter-lentoja otteluihin, sanoi Virkkunen Kalevalle.

Virkkunen aloitti Kärppien toimitusjohtajana 1. toukokuuta 2017, kun yli 20 vuotta Kärppiä johtanut Juha Junno siirtyi sivuun.

Tällä kaudella Kärppien yleisökeskiarvo on 5 112 katsojaa. Pudotusta on tullut viime kaudesta, sillä viime kaudella Raksilassa yleisöä kävi keskimäärin 5 260 katsojaa.

Kärpät johtaa tällä hetkellä SM-liigaa. Oululaisjoukkue on kerännyt 117 pistettä 53 ottelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?