Ilves on Tampereen herra - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HIFK näytti KooKoolle kaapin paikan, Ilves nousi Tampereen herraksi – näin pelattiin SM-liigassa perjantaina

Julkaistu: 21.2. 20:58

Kärpät kellisti SaiPan päätöserän maaleillaan ja jatkaa SM-liigan piikkipaikalla.

  • HIFK–KooKoo 4–0 (2–0, 0–0, 2–0)

  • Jukurit–Lukko 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)

  • Tappara–Ilves 1–2 ja. (0–0, 1–0, 1–1, 0–1)

  • SaiPa–Kärpät 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)

  • Ässät–KalPa 3–4 (0–0, 1–1, 2–3)

Ilves on Tampereen herra – ainakin perjantaina pelatun ottelun jälkeen. Ilves vei kamppailun jatkoajan jälkeen 2–1. Se voitti Tampereen paikallisotteluista neljä. Tappara jäi kahteen voittoon.

Tapparan Niko Ojamäki teki ottelun avausmaalin Ilveksen verkkoon Patrik Virran oivasta esityöstä hieman ennen ottelun puoliväliä.

Ilves raapaisi tasoihin ajassa 54.26 Jesse Ikosen ylivoimamaalilla.

Ottelun sankariksi nousi Ilveksen Eemeli Suomi. Hyökkääjä oli takatolpalla väijymässä ja sai kiekon lapaansa hieman onnekkaasti Ilveksen ylivoimapelin aikana. Suomi sai siirtää pelivälineen kaikessa rauhassa Tapparan pömpeliin. Suomi on tehnyt tällä kaudella viisi maalia Tapparaa vastaan.

Kovavireinen Tappara oli voittanut aiemmat seitsemän otteluaan.

HIFK aloitti otteluun KooKoota vastaan rapsakasti ja meni jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen 2–0-johtoon Anton Lundellin ja Teemu Turusen osumilla. HIFK karisti KooKoon kannoiltaan ottelun päätöserässä, jossa sen maaleista vastasivat Jere Sallinen ja Jesse Saarinen.

HIFK:n maalivahti Frans Tuohimaa piti maalinsa puhtaana ja torjui ottelussa vain 10 kertaa.

SaiPa johti Kärppiä kahdesti, mutta ei pysynyt sarjajohtajan kyydissä enää päätöserässä. Mika Pyörälä viimeisteli ottelun voittomaalin ajassa 51.23.

Jesse Puljujärvi tasoitti ottelun 1–1:een. Maali oli hänen kauden 20:s SM-liigassa. Kuti olisi ollut SaiPan maalivahdin Niclas Westerholmin torjuttavissa. Puljujärvi osui myös ottelun lopussa.

Ässät ja KalPa käyvät kamppailua runkosarjan yhdeksännestä ja kymmenennestä sijasta. Perjantain kierroksen jälkeen kaksikosta korkeammalla sijalla on KalPa, joka haki vierasvoiton Porista. Janne Keränen ratkaisi kolmen pisteen kohtalon päätöserän ylivoimamaalillaan. Kim Nousiainen syötti KalPan maaleista kolme.

Jukurit taipui kotonaan Ilvekselle. Tarmo Reunanen teki Lukon ensimmäisen maalin ja sai syöttöpisteen niistä toiseen.