Isä kertoo: Kohupelaaja Martin Berger pahoitteli 8-vuotiaalle pikkutytölle SM-liigan ottelussa aiheuttamaansa harmia - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Isä kertoo: Kohupelaaja Martin Berger pahoitteli 8-vuotiaalle pikkutytölle SM-liigan ottelussa aiheuttamaansa harmia

Tytön isän mukaan Bergerin lisäksi sekä Ilves että KooKoo ovat pahoitelleet perjantaisen ottelun aikaista välikohtausta asianomaisille.

Martin Bergerin tirehtöimä välikohtaus Ilveksen ja KooKoon ottelussa edellisenä perjantaina eteni SM-liigan käsittelyyn. Arkistokuva.

17.2.2020 13:40

Ilveksen ja KooKoon välinen perjantai-illan ottelu päättyi tamperelaisten niukkaan 2–1-voittoon.

Ottelua 8-vuotiaan tyttärensä kanssa seurannut Ilves-kannattaja Janne Vaahtera kertoi IS:lle aiemmin, miten KooKoon puolustajan Martin Bergerin tunteet kuumenivat vaihtoaitiossa ottelun kolmannen erän puolivälin tienoilla.

Selkkauksen myötä Berger Vaahteran mukaan viskoi juomapulloaan niin, että siitä lensi urheilujuomaa vaihtopenkin takana istuneen Vaahteran ja hänen 8-vuotiaan tyttärensä päälle.

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi sunnuntaina Ilta-Sanomille, että kyseisestä perjantain välikohtauksesta on kirjattu raportti, jota käsitellään maanantaina.

Tarkempaa tietoa raportin sisällöstä ei sunnuntaina ollut saatavilla. KooKoo ei halunnut kommentoida asiaa tuolloin IS:lle.

Vaahtera ilmoitti itse maanantaina olleensa yhteydessä sekä ottelutapahtumasta vastanneeseen Ilvekseen että KooKoohon. Vaahteran mukaan Ilveksen puolelta tilannetta pahoiteltiin, ja Vaahtera sai itselleen ja tyttärelleen korvaukseksi liput toiseen otteluun.

Tuleeko niille käyttöä, siitä ei isällä ollut vielä varmuutta.

– Aika pelästynyt on (tytär) ollut... Mutta toivotaan, ja olen keskustellut tyttären kanssa ja jos hän uskaltaa, niin menemme yläkatsomoon.

Vaahtera kertoi saaneensa yhteyden KooKoon urheilujohtajaan Jarno Kultaseen Ilveksen kautta. Ilveksen kannattajan mukaan kouvolalaisseuran vastaus tapahtuneeseen oli yhtä lailla hyvin pahoitteleva.

– He kertoivat, että ovat jutelleen Bergerin kanssa ja tämä myöntää, että näin todella tapahtui. Berger on ollut tapahtuneesta hyvin pahoillaan, Vaahtera kuvailee.

– Minulta myös kysyttiin, haluanko, että Berger soittaa asiasta minulle, mutta sanoin, ettei tarvitse. Seura pahoitteli tapausta.

Seura on Kultasen mukaan keskustellut tapahtuneesta heidän pelaajansa, Vaahteran ja Liigasta asiaa käsittelevien kanssa ja selvittänyt KooKoon puolesta asian käsittelyä Liigan taholta.

– Olemme keskustelleet asiasta joukkueen kesken sisäisesti. Tilanne on meidän puolestamme käsitelty, Kultanen totesi IS:lle.

Vaahteran mukaan KooKoo tarjosi myös korvaukseksi ottelulippuja sekä pientä lahjaa nuorelle tyttärelle.

– He lähettävät sellaisen pehmonallen. Ja jos haluamme mennä Kouvolaan, niin otteluliput myös, Vaahtera kertoo.

Artikkelia on muutettu kello 14.55: Jutusta on poistettu aiempi maininta, jonka mukaan Kultanen olisi vahvistanut keskustelujen sisällön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?