Martin Berger on jälleen kurinpidon tutkinnan kohteena – 8-vuotias lätkäkatsoja sai urheilujuomat syliinsä - SM-liiga - Ilta-Sanomat

8-vuotias katsoja sai urheilujuomat syliinsä – SM-liigan kohupelaaja Martin Bergerin tekoja tutkitaan jälleen: ”Miksi täällä kastuu?”

Perjantai-illan Ilves–KooKoo-ottelun välikohtauksesta on kirjattu raportti.

KooKoon Martin Berger on kohahduttanut kuluneella kaudella SM-liigassa. Kuva on joulukuulta.

17.2.2020 9:51

Ilveksen ja KooKoon välinen perjantai-illan ottelu päättyi tamperelaisten niukkaan 2–1-voittoon. Kamppailu äityi tiukaksi, mutta niin tuntui lämpenevän tunnelmakin.

Suodenniemeläinen Janne Vaahtera oli seuraamassa ottelua 8-vuotiaan tyttärensä kanssa. Hakametsän jäähalli on Vaahteralle Ilveksen kannattajana hyvin tuttu. Ensimmäistä kiekko-otteluaan seuranneelle tyttärelle muisto perjantailta oli kuitenkin vetinen.

Vaahteran kertoman mukaan KooKoon puolustaja Martin Berger kävi kolmannen erän puolivälin tienoilla vaihtopenkin laidalla kiivasta keskustelua Ilveksen pelaajien kanssa. Tilannetta edelsi pelaajien välinen kähinä.

Vaahteran mukaan tunteet kuumenivat siihen pisteeseen, että provosoitunut Berger alkoi viskoa juomapullonsa sisältöä.

Tästä sai osansa myös KooKoon vaihtopenkin takana istunut Vaahtera tyttärensä kanssa.

– Tytär kysyi, että miksi täällä kastuu, Vaahtera kertoi kotimatkaltaan.

Vaahteran mukaan Bergerin viskoma juoma lensi Vaahteran ja tyttären syliin. Vaahtera sanoo, että urheilujuoma kasteli tytön farkut lähes kokonaan.

Martin Berger lensi suihkuun Tapparaa vastaan pelatussa ottelussa joulukuussa.

Tilanne ei jäänyt muiltakaan huomioimatta. Vaahtera kertoo ottelun tuomarin vieneen asian eteenpäin ja tapauksen olevan myös seurojen tiedossa. Vaahtera ei itse vielä ottanut seuroihin yhteyttä. Hänellä ei ollut heti ottelun jälkeen vielä tietoa, miten tapaus tästä etenee.

– Ei tällä olisi ollut niin väliä, jos olisin ollut katsomassa yksin. Mutta tässä tapauksessa tämä ei ollut yhtään kiva juttu.

– Istun usein juurikin siellä vaihtopenkin takana, kun siellä on hyvin jalkatilaa. Mutta – noh, jos me vielä tullaan tytön kanssa yhdessä – pitää mennä jatkossa varmaan muualle.

Uutta tietoa tapahtumista

Ilta-Sanomiin otti myöhemmin yhteyttä toinenkin katsoja, joka kertoo niin ikään istuneen KooKoon vaihtoaition takana. Hänen tarinansa tapahtumien kulusta on erilainen kuin IS:n aiemmin haastattelemalla Vaahteralla.

Naiskatsojan mukaan tilanne meni niin, että Berger hermostui katsojiin, jotka huutelivat vaihtoaition takana törkeyksiä ja solvauksia KooKoon pelaajille sekä hakkasivat voimalla pleksiä.

Katsojan mukaan Berger ruiskaisi sen jälkeen pullostaan nestettä katsomoa kohti. Naisen mukaan kyseessä oli vain yksi ruiskaisu, ja vettä lensi katsomoon vain vähän.

– Kenenkään housut eivät kastuneet. Vesiroiskeet tulivat meidän päällemme, ei edessämme istuneen tytön. Eikä vettä tullut paljon, naiskatsoja kertoo.

Naisen mukaan KooKoon vaihtoaition takana oli ottelun aikana useampi huonosti käyttäytynyt ”öykkäri”, joita järjestysmiehet kävivät ojentamassa vesiepisodin jälkeen. Nainen kertoo olleensa katsomossa ystävänsä lapsensa kanssa, ja joutuneensa rauhoittelemaan tätä mieskatsojien räyhätessä.

Varoitukset Bergerille ja Ilvekselle

SM-liiga tutki tapahtumia saamansa materiaalin perusteella. Tutkinta on päättynyt, kertoo sarjan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

SM-liiga päätti antaa varoituksen sekä KooKoon Bergerille että Ilvekselle. Berger sai varoituksen käytöksestään ja Ilves siitä, että järjestyksenvalvojien olisi pitänyt puuttua tiukemmin katsojien epäasialliseen käyttäytymiseen.

Järvelän mukaan SM-liiga ei voinut rangaista Bergeriä, koska tapahtumista ei ole videokuvaa tai virallisen tahon, kuten tuomariston, näkemystä.

– Tiedämme, että ottelussa on ollut jonkinlainen episodi, jossa pelaaja on reagoinut katsojien epäasialliseen käyttäytymiseen, ja vettä on ilmeisesti roiskunut. Virallista todistusaineistoa meillä ei ole, Järvelä sanoo.

Yleisellä tasolla hän sanoi, että jos pelaaja todistetusti ja tarkoituksellisesti fyysisesti loukkaa katsojaa, seurauksena voisi olla pelikielto.

Ilveksen saamaa varoitusta hän perusteli näin:

– Tilanne on myös se, että pelaajan yksilönsuojakin täytyy turvata eli järjestyksenvalvojillakin on vastuu katsoa, ettei ylilyöntejä tapahdu.

Juttua päivitetty 18.2. klo 17.36. Lisätty uuden silminnäkijän havainnot, Arto I. Järvelän kommentit ja tieto siitä, että Berger ja Ilves saivat varoitukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?