HS: SM-liigan maalikuningas Janne Lahti ryhtyi tatuointitaiteilijaksi – kuvat: Tekee asiakkaan käteen HPK:n logoa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HS: SM-liigan maalikuningas Janne Lahti ryhtyi tatuointitaiteilijaksi – kuvat: Tekee asiakkaan käteen HPK:n logoa

Janne Lahden kiekkoura päättyi nilkkavammaan. Sen jälkeen hän ryhtyi tatuointitaiteilijaksi.

Julkaistu: 3.2. 11:03

– Viimeisinä pelivuosina käytin piirtämistä iltarauhoittumisena pelien jälkeen, kertoo jääkiekon maailmanmestari Janne Lahti Helsingin Sanomille.

Jääkiekon vuoden 2011 maailmanmestari Janne Lahti, 37, piirtää uutta uraa tatuointitaiteilijana Hämeenlinnassa, kertoo Helsingin Sanomat.

Lahden kiekkoura päättyi sitkeään nilkkavammaan loppuvuodesta 2018. Hän voitti SM-liigan maalikuninkuuden kaudella 2010–2011.

Huippu-urheilun vaihtaminen tatuointien tekemiseen pohjautuu Lahden taiteelliseen lahjakkuuteen. Hän kertoo Helsingin Sanomille harrastaneensa piirtämistä vakavammin jo noin kymmenvuotiaasta saakka.

– Viimeisinä pelivuosina käytin piirtämistä iltarauhoittumisena pelien jälkeen. Piirtelin muutaman tunnin ja painelin nukkumaan, jo noin sata tatuointia asiakkaille tehnyt Lahti sanoo lehdelle.

– Muutamaa hihatatuointia teen nyt, ja ensimmäiset tulevat valmiiksi ensi kuun aikana.

Janne Lahti tekee asiakkaalle HPK-tatuointia.

Lahden peliura päättyi HPK:n riveissä nilkkavammaan joulukuussa 2018. Kausi päättyi HPK:n mestaruuteen, mutta Lahti ei voittanut virallista mitalia pelattuaan vain 19 runkosarjan ottelua.

Mestaruusjuhlissa Lahti kertoi IS:lle uran päättymiseen johtaneesta vammasta. Hän teki kaikkensa palatakseen, mutta jalka ei kestänyt.

– Kävin läpi neljä erilaista sykliä, joiden aikana yritin kuntouttaa jalkaa. Sykleihin kuului totaalilepoa ja lukuisia lääkärikäyntejä.

Viimeisen kerran Lahti kertoi luistelleensa Rinkelinmäen jäähallissa joulukuussa 2018.

– Tunsin, ettei siitä tullut mitään. Menin silti vielä lääkäriin ja aloitin kuntoutusprosessin uudelleen.

Janne Lahti kertoo piirtäneensä pitkään.

Sen jälkeen Lahti ei halunnut mennä edes jäähallille, vaan testasi jalkansa kestävyyttä omissa oloissaan.

– Siitäkään ei tullut mitään. Silloin huusin v***ua Katumajärven jäällä ja heitin luistimet mökin seinään.

– Vieläkään en luovuttanut, vaikka toisaalta tiesin, että tämä ei enää onnistu. Motivaatiolaari oli tyhjä ja aloin inhota jääkiekkoa. Kävin syvällä. En halunnut mennä hallille.

HPK:n mestaruusjuhlissa toukokuussa 2019 oli kiitosten aika yleisölle. Janne Lahtea haastatteli Peter Petro.

Lahti kertoi päässeensä pettymyksestä yli pudotuspelien aikaan keväällä.

Huhtikuussa 2019 Lahti ilmoitti lopettavansa. Urallaan hän pelasi myös AHL:ssä. Hän kuului HPK:n joukkueeseen, joka voitti seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden vuonna 2006.

Janne Lahti voitti SM-liigan mestaruuden HPK:ssa keväällä 2006.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?