HIFK:n legenda Jan Caloun sai upean vastaanoton Helsingissä - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Ennennäkemätön yleisöryntäys – HIFK:n legenda Jan Caloun sai upean vastaanoton Helsingissä

Yksi SM-liigan historian parhaista pelaajista vierailee Suomessa. HIFK:n ja KalPan välisen ottelun avauskiekon pudotti leukemiasta toipuva taistelija Tuuli.

Christian Ruuttu, Jan Caloun ja Mika Kortelainen lauantaina Helsingin jäähallissa.

1.2.2020 18:54

Kiekkolegenda Jan Caloun, 47, palasi lauantaina Helsingin jäähalliin. Paikkaan, jossa hän pelasi itsensä HIFK:n kannattajien sydämiin vuosituhannen vaihteessa.

Caloun takoi neljän kauden aikana pelaamissaan 160 ottelussa 223 (92+131) tehopistettä. Lauantaina hän saattoi leukemiasta toipuvan Tuulin, 10, pudottamaan IFK:n ja KalPan välisen ottelun avauskiekon.

Yleisölle esitelty Caloun sai yleisöltä standing ovationin.

Ottelun ensimmäisellä erätauolla Caloun jakoi nimikirjoituksia. Jono, jossa oli useita ihmisiä rinnakkain, oli pituudeltaan arviolta jopa yli satametrinen. HIFK:n edustajat kertoivat, että lähellekään vastaavaa yleisöryntäystä ei ole aiemmin nähty, kun mm. IFK:n aktiivipelaajat ja toissa vuonna maassa vieraillut Bob Halkidis ovat jakaneet nimikirjoituksia.

Caloun pelasi Suomessa myös Bluesissa 2001–04 kuuluen liigan ehdottomiin tähtipelaajiin.

Jan Caloun on yhä valtavan suosittu Helsingissä.

Uransa 2010 lopettanut Caloun vieraili Suomessa viimeksi 2008, kun HIFK:n mestarijoukkue vuodelta 1998 kokoontui. Viime vuosina hän on mm. toiminut kotimaassaan kiekkovalmentajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?