Martin Berger sai neljän ottelun pelikiellon. - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Martin Bergerille neljän ottelun pelikielto törkyteosta – ”On pidettävä tahallisena ja piittaamattomana”

KooKoon puolustaja Martin Berger sai SM-liigan kurinpitodelegaatiolta neljän ottelun pelikiellon viime lauantain kohutilanteesta.

Martin Berger sai neljän ottelun pelikiellon.

28.1.2020 17:55

Kookoon 23-vuotias suomalaispuolustaja Martin Berger on saanut neljän ottelun pelikiellon viime lauantain kohutilanteesta.

KooKoon ja HPK:n välisessä ottelussa kouvolalaisjoukkueen puolustaja sai ottelurangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen johdosta tölväistyään HPK:n Niklas Frimania aivan kolmannen erän loppuhetkillä.

Tilanne herätti paljon kysymysmerkkejä, sillä Telian lähetys oli katkennut juuri ratkaisevalla hetkellä eikä kohutilannetta siis näkynyt kotikatsomoihin eikä hallin mediakuutiolla.

HPK julkaisi sunnuntaina Twitterissä videokuvaa tilanteesta.

– Paljon kysymyksiä tullut eilisen ottelun lopun tilanteesta. Tässä videomuodossa vastaus. Martin Berger lyö mailan tupilla Frimanin silmäkulman auki, HPK kirjoitti tuolloin Twitterissä videon saatteeksi.

Kurinpitodelegaatio kertoo tiedotteessaan tarkastelleensa tilannetta ottelun videotallenteelta.

– Pelaajien ollessa rinnakkain ja katseiden ollessa kohti kiekollista tilannetta siniviivalla, Berger iskee yllättäen yläkädellään Frimania päähän, tilannetta kuvataan päätöksessä.

– Bergerin isku tulee sivusuunnasta ja yllättäen, kohdistuu Frimanin päähän ja on riittävän voimakas aiheuttamaan tämän loukkaantumisen. Bergerin pelaamista tilanteessa on delegaation mukaan pidettävä tahallisena ja piittaamattomana sekä maalinedustalla sallitun kamppailun rajat selvästi ylittävänä.

Berger on ottanut KooKoon riveissä tällä kaudella jo 152 jäähyminuuttia. Hän on seuraavan kerran pelikelpoinen 12. helmikuuta, kun KooKoo kohtaa Pelicansin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?