Pelaajayhdistys löi nyrkkiä pöytään – SM-liiga muokkasi kohulinjaustaan - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Pelaajayhdistys löi nyrkkiä pöytään – SM-liiga muokkasi kohulinjaustaan

Patrik Puistolaan kohdistunut taklaus johti liigan uusiin linjauksiin.

Patrik Puistolaan kohdistunut taklaus johti liigan uusiin linjauksiin.

Julkaistu: 15.1. 15:45

SM-liiga Oy ja Pelaajayhdistys sopivat uusista linjauksista.

Keskustelu päähän kohdistuneista taklauksista on käynyt kiivaana kuluvalla kaudella.

Lisää kierroksia lyötiin joulukuun puolivälissä, kun SM-liigan hallitus päätti, että kaikista päähän kohdistuneista taklauksista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavissa taklauksissa määrätään vähintään viiden ottelun pelikielto.

Asiassa ei konsultoitu pelaajia tai valmentajia, mikä herätti kritiikkiä lajipiireissä.

Keskiviikkona SM-liiga tiedotti, että liiga ja Pelaajayhdistys ovat keskustelleet päähän kohdistuneista taklauksista sekä niiden sanktioista.

Keskustelujen seurauksena SM-liiga ja Pelaajayhdistys sopivat, että pelaajilta ei pidätetä palkkaa hallituksen aiemmin tehdyn korotetun kurinpidollisen sanktion perusteella. Pidätettävä palkka määräytyy siis aiemman kurinpitolinjauksen ja sopimusehtojen perusteella.

Samalla SM-liiga tarkensi aiempaa viiden ottelun pelikiellon minimirangaistuskäytäntöä. Uuden linjauksen mukaan minimirangaistus koskee vain taklaustilanteita. Muista päähän kohdistuneiksi taklauksiksi luettavista rikkeistä on mahdollista jakaa myös lyhyempiä pelikieltoja.

Lisäksi SM-liiga ja Pelaajayhdistys perustavat yhdessä rahaston, jonka tarkoituksena on edistää päävammojen ehkäisyä, hoitoa ja tutkimusta sekä edistää muitakin pelaajien turvallisuuteen liittyviä asioita.

Tuoreimmat osastosta