Jukka Toivakka lähetti valituksensa hovioikeuteen - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Jukurien kiekkopomo Toivakka lähetti valituksensa hovioikeuteen, ei tyytynyt rangaistukseensa – ”Pitää ratkaisua virheellisenä”

Jukka Toivakka (oik.) kuvattuna Etelä-Savon käräjäoikeudessa viime vuoden lokakuussa.

Jukka Toivakka (oik.) kuvattuna Etelä-Savon käräjäoikeudessa viime vuoden lokakuussa.

Julkaistu: 13.1. 16:54

Jukurien kiekkopomon Jukka Toivakan mukaan oikeuden ratkaisulla on suuri sekä ainutkertainen merkitys hänen asemalleen julkisuudessa ja elinkeinoelämässä.

Jääkiekkoseura Jukurien toimitusjohtaja ja puheenjohtaja Jukka Toivakka ei tyytynyt käräjäoikeuden hänelle langettamaan kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Hän on toimittanut Itä-Suomen hovioikeuteen valituksen, jossa hän vaatii syytteidensä ja korvausvelvollisuutensa kumoamista.

– Käräjäoikeus on arvioinut esitettyä näyttöä virheellisesti, valituksessa muun muassa lukee.

Toivakka pyytää hovioikeudelta asialleen jatkokäsittelylupaa. Toivakan mukaan asialla on suuri ja ainutkertainen merkitys hänen asemalleen elinkeinoelämässä ja julkisuudessa.

Etelä-Savon käräjäoikeus katsoi Toivakan syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Toivakka oli pysäköinyt Audi-merkkisen autonsa Mikkelin torin laidalle 14.12.2018, eikä hän ollut maksanut pysäköintimaksua.

Pysäköinnintarkastaja tuli paikalle, ja nainen alkoi kirjoittaa virhemaksua. Pesulasta tullut Toivakka meni kuitenkin kiukusta puhisten autoonsa, ja hän kiihdytti autolla pois paikalta, vaikka pysäköinnintarkastaja seisoi auton edessä. Pysäköinnintarkastaja oli vaarassa jäädä auton alle. Oikeuden mielestä törmäys estyi lähinnä pysäköinninvalvojan nopean reagoinnin ansiosta. Käräjäoikeuden mielestä hänen henki tai terveys olivat vakavassa vaarassa.

Tämän kuvan pysäköinnintarkastaja otti ennen kuin Toivakka lähti autollaan liikkeelle.

Tämän kuvan pysäköinnintarkastaja otti ennen kuin Toivakka lähti autollaan liikkeelle.

Toivakan valituksen mukaan hän ei ole yrittänyt ajaa pysäköinnintarkastajaa päin. Toivakka pitää myöskin käräjäoikeuden määräämää vankeusrangaistusta ylimitoitettuna.

– Käräjäoikeus on pitänyt Toivakan syyksi luettua menettelyä vakavampana kuin virkamiehen väkivaltaista vastustamista keskimäärin. Käräjäoikeuden mukaan vaara törmäyksestä ja vakavistakin henkilövahingoista on ollut suuri.

– Käräjäoikeuden perustelut ovat tältä osin yllättävät, Toivakan valituksessa moititaan käräjäoikeuden rangaistusta.

Toivakka velvoitettiin maksamaan pysäköinnintarkastajalle myös 3 000 euron korvaukset pelosta, ahdistuksesta ja unettomuudesta aiheutuneesta tilapäisestä psyykkisestä haitasta.

– Toivakka pitää ratkaisua virheellisenä niin perusteeltaan kuin määrältäänkin, Toivakan valituksessa lukee.

Siitä ei ole vielä tietoa, koska hovioikeus päättää, myöntääkö se Toivakalle jatkokäsittelyluvan. Toivakka oli vajaan kuukauden hyllytettynä Jukureiden toimitusjohtajan ja puheenjohtajan tehtävistä, kunnes hän palasi takaisin ruotuun 11. marraskuuta.

Jukureiden hallitus on linjannut, että Toivakka ei voi jatkaa nykyisissä tehtävissään, jos hän saa lainvoimaisen vankeusrangaistuksen. Toivakka on myös Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja. Hän saa jatkaa myös siinä tehtävässään toistaiseksi liittovaltuuston tuella, koska tuomio ei ole lainvoimainen.

Jukureiden miehet pelaavat jääkiekon SM-liigaa. Joukkue on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. Se on ajautunut pahaan yhdeksän ottelun tappioputkeen.

Tuoreimmat osastosta