SM-liigassa läikkyi – Jukka Rautakorpi murahteli Martin Bergerille, 52 jäähyminuutin mies vastasi: ”Se on painovoimaa, jos kevyempi mies jää alle” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigassa läikkyi – Jukka Rautakorpi murahteli Martin Bergerille, 52 jäähyminuutin mies vastasi: ”Se on painovoimaa, jos kevyempi mies jää alle”

KooKoon ja Tapparan välinen ottelu leimahti liekkeihin päätöserässä, kun Martin Berger ja Otto Rauhala ottivat toisistaan mittaa nyrkein. Berger pahoitteli ottelun jälkeen näyttämäänsä keskisormea.

Hakametsässä tapeltiin.

11.12.2019 22:46

KooKoon puolustaja Martin Bergerin keskisormi on pystyssä, kun hän poistuu pukukopin suojiin Hakametsän jäähallin yleisön buuatessa. Hetkeä aiemmin hän on tapellut Tapparan hyökkääjä Otto Rauhalan kanssa.

Tapparan ja KooKoon välinen runkosarjaottelu on ollut kaikkea muuta kuin tavallinen runkosarjaottelu. Se on kolmannessa erässä syttynyt tuliseksi taistelutantereeksi, jossa taklauksia, tunnetta ja aggressiivisuutta ei ole puuttunut.

Siemen kaikelle tälle kylvettiin jo joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

– Ihan varmasti mukana oli kuittia viime pelistä. Tiesin, että tänään tulee fyysinen peli ja minua koetetaan horjuttaa. Mutta ei se minua hetkauta, vaan sytyttää entisestään. Tykkään, jos on tunnetta, kertoi Berger ottelun jälkeen.

Tappara ja KooKoo kohtasivat toisensa edellisen kerran marraskuun lopussa.

Silloinkin ottelun päähuomio oli kouvolalaisten puolustaja Bergerissä. Puolustajan kova, mutta puhdas taklaus oli osunut kirvesrintojen Tyler Morleyhin, joka loukkasi tilanteessa olkapäänsä. Niitin jälkeen tunteet Tapparan leirissä kuumenivat yli äyriäiden: ensiksi Tuukka Mäntylä taklasi KooKoon pelaajaa päähän, minkä jälkeen Charles Bertrand sikaili itsensä pitkälle pelikiellolle.

Keskiviikkona Berger olikin Tampereella merkitty mies. Yleisö buuasi ensihetkistä lähtien puolustajan koskiessa kiekkoon, ja Tapparan pelaajat taklasivat KooKoon numeroa 40 hanakasti.

Vasta päätöserässä ottelu kuitenkin leimahti liekkeihin. Berger törmäsi keskialueella vaarallisen oloisesti Tapparan Patrik Virtaan ja sai kahden minuutin jäähyn estämisestä. Tilanne muistutti etäisesti joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tapahtunutta taklausta.

– Tuo on uskomatonta, että sama mies pelistä toiseen tekee tuollaista. Jääkiekkoon ei kuulu kiekottoman pelaajan taklaaminen. Virralla olisi voinut käydä tuossa tosi pahasti, murahti Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Otto Rauhala ja Martin Berger tappelivat.

Bergerin itsensä mukaan tilanne oli puhdas vahinko.

– En yrittänyt taklata tilanteessa – enkä varsinkaan Patrikia, joka on hyvä ystäväni. Se tilanne oli huonoa tuuria.

Niin tai näin, yhteentörmäys oli Tapparan leirille liikaa. Jäähyltä päästyään ei kulunut kuin hetki, kun Berger tappeli KooKoon edessä Otto Rauhalaa vastaan.

– Maalin edessä tuli poikkaria suuntaan jos toiseen. Kaverilla meni maila poikki ja hän alkoi käsillä heilumaan. Sitten mentiin ja se oli molempien päätös. Itseä ei ainakaan tainnut osua kertaakaan, mutta minä taisin saada yhden iskun perille.

Berger poistuikin tappelusta voittajana, mutta TPS:n kasvatin illan tempaukset eivät olleet vielä ohi. Hakametsän yleisön buuatessa hän teki vielä jotain, mikä 23-vuotiasta puolustajaa harmitti ottelun jälkeen. Pukukoppikäytävälle astuessaan hän näytti yleisölle vielä keskisormea.

– Katsomosta tuli törkeää kommenttia ja huudettiin henkilökohtaisia asioita. Minulla oli tunteet pinnassa, mutta se oli minulta silti ylilyönti.

Berger on kuluvalla kaudella ollut useamman valmentajan silmätikku. Rautakorven lisäksi esimerkiksi Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä on kritisoitunut Bergerin pelaamista.

– Minulla ei ole mitään kommenttia noihin asioihin. Jos en pysty auttamaan joukkueitta maaleilla tai syötöillä, niin silloin pitää ottaa fyysinen puoli käyttöön. Se on painovoimaa, jos kevyempi mies jää alle. Yritän auttaa joukkuettani voittamaan kaikin keinoin.

Keskiviikkona se ei kuitenkaan onnistunut. Tappara väänsi voiton lopulta maalein 3–2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?