Tuukka Mäntylä kiidätettiin sairaalaan: ”Hän oli jonkin aikaa tajuttomana” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigan ottelusta sairaalaan kiidätetty Tuukka Mäntylä kertoi voinnistaan: ”Hetkeksi pimeni vintti, hengissä kotiin”

Julkaistu: 3.12. 19:30, Päivitetty 3.12. 22:48

Taavi Vartiainen sai taklauksestaan suihkukomennuksen.

Pelicansin höyryjyrämäinen hyökkääjä Taavi Vartiainen taklasi rajusti Tapparan puolustajaa Tuukka Mäntylä tiistaina.

Mäntylä, 38, kuljetti kiekkoa Tapparan puolustusalueella laidan lähellä ja syötti pelivälineen eteenpäin hieman ennen kun Vartiainen, 25, iski sivusta hänen kimppuunsa. Mäntylä sinkoutui voimakkaasti päin laitaa.

Mäntylä makasi useita minuutteja hiljaiseksi menneen Hakametsän jään pinnassa. Hän liikutti toista kättään ja jalkaansa. Kokenut puolustaja vietiin varovasti paareilla pois kaukalosta. Hänelle asetettiin niskatuki ennen siirtoa.

Vartiainen viittoili nopeasti taklauksen jälkeen Tapparan vaihtopenkin suuntaan sen merkiksi, että Mäntylä tarvitsee apua.

Ottelua oli pelattu siinä vaiheessa vain 1.37.

Vartiainen sai pelirangaistuksen (5+20 minuuttia) pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Studioisäntä Tuomas Nyholm kertoi Telian tv-lähetyksessä, että Tapparan huoltajilta saatujen tietojen mukaan Mäntylä oli tajuissaan tärskyn jälkeen. Hänet kiidätettiin jäähallilta sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Tapparan joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Aki Näykki kertoi lisää Mäntylän tilanteesta ottelun jälkeen.

– Päähän tuli kova isku, ja Tuukka oli jonkin aikaa tajuttomana. Jäällä maatessaan hän onneksi virkosi. Sairaalaan lähtiessään hän oli tajuissaan ja raajat liikkuivat. Se on positiivista, Näykki sanoi Ilta-Sanomille puhelimitse.

Mäntylä kertoi voinnistaan Twitterissä tiistai-iltana. Hän ilmoitti päässeensä kotiin ja kiitteli kaikkia tsempeistä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Verrattain lyhyestä varrestaan huolimatta Mäntylä tunnetaan pitkän uransa varrelta vankan kontaktipelin toteuttajana. Jässikkämäinen puolustaja on tullut tunnetuksi kovista taklauksistaan.

Lisätty Telian tv-lähetyksessä kerrotut tiedot kello 19.38. Lisätty Aki Näykin kommentit Mäntylän tilanteesta ja päivitetty otsikko kello 22.05. Lisätty Mäntylän tviitti ja päivitetty otsikko kello 22.47