Ex-pelaaja Marko Kauppinen, 40, aloittaa Mikkelin Jukurien päävalmentajana ensi kaudella - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Ex-pelaaja Marko Kauppinen, 40, aloittaa Mikkelin Jukurien päävalmentajana ensi kaudella

Marko Kauppinen edusti viimeisellä pelaajakaudellaan 2016–2017 Mikkelin Jukureita.

Marko Kauppinen edusti viimeisellä pelaajakaudellaan 2016–2017 Mikkelin Jukureita.

Julkaistu: 2.12. 18:06

Jukurien kasvatti Marko Kauppinen siirtyy mikkeliläisten liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudella 2020–2021.

Jääkiekon SM-liigajoukkue Mikkelin Jukurit saa kaudeksi 2020–2021 uuden päävalmentajan. Tällä hetkellä Jukurien A-nuoria valmentava Marko Kauppinen siirtyy liigajoukkueen päävalmentajaksi tulevalla kaudella. Kauppisen sopimus on vuoden mittainen ja sisältää seuraoption seuraavasta vuodesta.

Puolustajana pelannut Kauppinen, 40, on Jukurien kasvatti. Omalla pelaajaurallaan hän edusti SM-liigassa myös JYPiä, TPS:ää, Tapparaa ja KalPaa.

Kauppinen pelasi SM-liigassa yhteensä 1001 runkosarja- ja pudotuspeliottelua. SM-liigan lisäksi Kauppinen pelasi urallaan Ruotsissa.

– Suurella innolla ja sydämellä lähden tekemään omanlaista joukkuetta ja peluuttamaan omanlaista jääkiekkoa. Kunnioitan todella paljon sitä työtä, mitä Jukureissa on tähän mennessä tehty. Täällä on ollut valtavan hienoja valmentajia, jotka ovat luoneet seuraan ja omiin joukkueisiinsa oikeanlaista työnteon kulttuuria ja ilmapiiriä. Tuon itse siihen omat mausteeni mukaan, Kauppinen totesi tiedotteessa.

Pelaajauransa Kauppinen lopetti kauteen 2016–2017. Tuolloin hän toimi Jukurien kapteenina mikkeliläisjoukkueen ensimmäisellä SM-liigakaudella.

Jukurien A-nuorten päävalmentajan tehtävien ohella Kauppinen työskentelee tällä hetkellä U17-maajoukkueen valmennusryhmässä.

– Kauppinen on työskennellyt ja kehittänyt itseään valmentajana systemaattisesti, ja nyt oli oikea aika seuraavalle askeleelle. Otteet ja tulokset Jukurien A-nuorissa ovat olleet vakuuttavia, Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari kommentoi tiedotteessa.

Kauppinen on tiedotteen mukaan suorittanut Jääkiekkoliiton Nuorten valmentajakoulutuksen ja Jääkiekkovalmentajakoulutuksen.

– Kauppisella on merkittävä pelaajaura, jonka jatkoksi hän on osoittanut poikkeuksellista kehityshalua. Hänellä on visio siitä, mihin jääkiekko on menossa ja mihin hän on itse menossa. Näemme, että nykyisen osaamisen lisäksi hänellä on iso henkilökohtainen kehityspotentiaali, Holtari sanoi.

Jukurien SM-liigajoukkueen päävalmentajana on toiminut kuluvalla ja viime kaudella Pekka Kangasalusta.