Jesse Puljujärvi kuumeni HIFK:n kapteenille - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kärppien putki katkesi! SM-liigahistorian sivuaminen jäi haaveeksi – HIFK nollasi sarjakärjen

Julkaistu: 29.11. 19:50, Päivitetty 29.11. 21:11

HIFK löi Kärpät Helsingissä.

HIFK–Kärpät 2–0 (0-0, 1-0, 1-0)

Kärpät ei onnistunut sivuamaan TPS:n SM-liigaennätystä, 12 varsinaisen peliajan voittoa, vaan hävisi perjantaina HIFK:lle vieraskaukalossa.

Hyvin puolustaneen IFK:n suurin sankari oli maalivahti Frans Tuohimaa, joka torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.

SM-liigaennätystä ylhäisessä yksinäisyydessään jatkossakin hallussaan pitävä TPS otti 12 suoraa voittoa 2.12.1993–20.1.1994.

HIFK meni 1–0-johtoon toisessa erässä, kun sen kapteeni Jere Sallinen ohjasi Ville Varakkaan viivakudin Patrik Rybarin vartioimaan maaliin.

Sallinen oli esillä myös ensimmäisen erän lopulla, kun hän nahisteli Kärppien parhaan pistemiehen Jesse Puljujärven kanssa.

Kaksikko nahisteli ensin HIFK:n puolustusalueella, ja Sallisen huitaisu satutti Puljujärveä niin, että torniolaishyökkääjän ”ai v***u” -huuto kuului Helsingin jäähallin ylähyllylle asti.

Kaksikon huutelu jatkui matkalla vaihtoaitioihin, ja vielä kaverusten seuraavan vaihdon alkaessakin kuumentuneella ”Puljulla” oli asiaa IFK:n kipparille.

Kärppien Michal Kristof loukkaantui toisen erän viime hetkillä HIFK:n Micke-Max Åstenin taklauksesta. Åsten niittasi kovalla vauhdilla slovakkia, joka oli hieman irti laidasta ja jäi tärähdyksen jälkeen keräilemään itseään. Kun Kristof pääsi ylös, hänet autettiin pukukoppiin.

Ottelun loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Otto Paajanen.

Perjantain muissa peleissä Ilves löi KooKoon 4-1, Tappara käänsi Mikkelissä 0-2-tappioaseman 3-2-voitoksi, KalPa voitti JYPin 6-4, Pelicans hävisi kotonaan HPK:lle 1-6 ja SaiPa voitti viimeisen minuutin maalillaan Sportin 1-0 vieraskaukalossa.