Kommentti: TPS:n uusi päävalmentajapalkkaus on suoraan Kummeli-sketsistä - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: TPS:n uusi päävalmentajapalkkaus on suoraan Kummeli-sketsistä

Raipe Helminen on TPS:n uusi päävalmentaja.

Raipe Helminen on TPS:n uusi päävalmentaja.

Julkaistu: 29.11.2019 12:16

Raimo Helmistä ei voi millään ilveellä perustella oikeaksi valinnaksi TPS:n päävalmentajaksi, kirjoittaa jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén.

Oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin.

Näin julistivat Turun Palloseuran pääomistajat Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen viimeksi tiistaina, kun Supercellin suuromistajat tapasivat median edustajia Helsingissä.

Kolme päivää myöhemmin TPS palkkasi ensi kauden päävalmentajaksi Raimo Helmisen. Sopimusta kuvailtiin ideaalitilanteeksi molemmille osapuolille.

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen löi lisää löylyä kiukaalle ilmoittamalla Helmisen palkkauksen yhteydessä, että ”vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden TPS:n rakennusvaiheeseen”.

Tuli heti mieleen Kummeli-sketsi.

Täydellinen vuoden palkkaus. Mies Tampereelta tulee ja parantaa Turun taudin. On todella vaikea ymmärtää TPS:n päävalmentajavalintaa. Edelleen on olennaista kysyä yksi ja sama kysymys: mikä on TPS:n visio.

TPS:n uusi nukkemestari Erkka Westerlund on tietenkin siunannut Helmisen valinnan. Westerlund on vedellyt hallituksen ylivertaisena urheiluäänenä kriisiseuran langoista syksystä lähtien.

Ensin ovista tuli sisään Rauli Urama urheilujohtajaksi, ja nyt Helminen päävalmentajaksi. TPS:sta on kovaa vauhtia tulossa Suomen jääkiekkoliiton luottomiesten seuraava lämpöinen asemapiste, jossa työstä saa kiitettävän korvauksen.

Tehdään selväksi, että Helminen, 55, on viimeksi ollut seurajoukkueen päävalmentaja kaudella 2012–13. Tuolloin hän valmensi ”omaa seuraansa” Tampereen Ilvestä, mutta pesti katkesi kesken kauden, kun Tuomas Tuokkola hyppäsi puikkoihin.

Sen jälkeen Suomi-kiekon ikonipelaaja on kulkenut KHL:ssä suomalaisvalmentajien apulaisena Barys Astanan, Dinamo Riian ja viimeksi Jokerien palkkalistoilla.

Sille on ihan perustellut syynsä, miksi pelaajaurallaan lättyjen mestarina tunnettu Helminen on pysytellyt apuvalmentajana kaikki nämä vuodet. Helminen kokeili päävalmentajan hommaa Suomen alle 20-vuotiaiden päävalmentajana kaudella 2011–12, mutta siitä kaudesta ei kirjoitettu kirjaa.

Tällä kaudella Helminen työskentelee jälleen Nuorten Leijonien päävalmentajana, mikä herätti jo palkkauksen yhteydessä ihmetystä. Pesti on toki vuoden mittainen. Todennäköisesti tämä on ideaalitilanne molemmille osapuolille.

Joillekin henkilöille vain sopii paremmin työskennellä apuvalmentajana, päävalmentajan oikeana kätenä. Päävalmentaja vastaa kokonaisuudesta ja joutuu kasvoillaan vastaamaan ja kantamaan vastuun eri suuntiin.

Helmistä ei voi millään ilveellä perustella oikeaksi valinnaksi TPS:n päävalmentajaksi. Enemmän tästä palkkauksesta tulee mieleen läppä.

Tamperelaisen nöyryyden ja verkkaisuuden perikuvamies Helminen on omimmillaan, kun hän saa työskennellä taustalla, poissa parrasvaloista. Turussa Helminen on valtakunnan kalleimman sirkuksen valokeilassa päivästä yksi alkaen.

Tuoreimmat osastosta