Jere Sallinen nousi yllättäen HIFK:n kapteeniksi - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HIFK:n uusi kapteeni yllättyi seuran poikkeuksellisesta ratkaisusta – ”Ei varmasti hänelle mikään helppo paikka”

Jere Sallinen nostettiin varakapteenin paikalta HIFK:n kapteeniksi.

Julkaistu: 21.11.2019 17:43

HIFK vaihtoi kapteenia kesken liigakauden.

Ratkaisu oli yllättävä. Sen verran harvoin seurat vaihtavat kapteenia kesken kauden, kuten Helsingin IFK teki viime viikolla.

HIFK järjesti pienimuotoisen uutispommin 14. marraskuuta, kun seura tiedotti, että C-kirjain siirtyy konkari Lennart Petrelliltä luottohyökkääjä Jere Sallisen pelipaitaan. Seurajohdon ratkaisu yllätti täysin myös Sallisen, 29, joka pelaa ensimmäistä kauttaan HIFK:n riveissä.

– Se tuli ihan yllättäen. En tiennyt siitä mitään, Sallinen myönsi Ilta-Sanomille.

– Kysyttiin, että olenko valmis lähtemään kapteeniksi. Halusin keskustella ensin ”Lennun” ja valmennuksen kanssa. Valmentajat tekivät päätöksen, ja näillä mennään. Kaikki keskustelimme kimpassa ja kävimme asioita läpi.

Salliselle tilanne oli luonnollisesti hankala, sillä kapteenin natsat riistettiin kokeneelta 35-vuotiaalta HIFK-kannattajien suosikkipelaajalta. Petrell nimettiin HIFK:n kapteeniksi kaudella 2017–18, mutta duunarihyökkääjän rooli on pienentynyt kausi kaudelta.

Päävalmentaja Jarno Pikkarainen perusteli ratkaisua aiemmin sillä, että vaihdoksella haluttiin helpottaa Petrellin vastuuta. Loppukauden Petrell kantaa varakapteenin A:ta rinnassaan.

– Ei varmasti hänelle mikään helppo paikka, mutta hän on ammattipelaaja ja johtava pelaaja, joka tietää miten nämä asiat menevät. Toivottavasti Lennu saa tästä pitkässä juoksussa virtaa, ja tämä vapauttaa häntä ylimääräisestä kuormasta, kertoi Sallinen.

Kapteenin rooli ei ole tunnollisena kahden suunnan hyökkääjänä tunnetulle Salliselle entuudestaan vieras, sillä hän oli kaksi edellistä kautta SHL:ssä pelaavan Örebron kapteeni. Suomalaisseurassa Sallinen ei ole aiemmin kantanut kipparin natsoja.

– Iso kunnia mulle. HIFK on hieno ja perinteikäs seura. Mikäs sen hienompaa kuin olla tällaisen seuran kapteeni.

Samaan hengenvetoon viime keväänä Suomen MM-kultajoukkueeseen kuulunut hyökkääjä muistutti nykytrendin mukaisesti, että johtajuus ei lepää vain nimetyn kapteeniston harteilla.

– Meillä on niin paljon johtavia pelaajia täällä, että tilanne käytiin yhdessä läpi, eikä siitä syntynyt mitään sen suurempaa. Tässä joukkueessa aika monella pelaajalla voisi olla C rinnassa. Toivottavasti tästä on hyötyä meille joukkueena.