SM-liigan yllättävä pörssikärki jälleen liekeissä, huippuvireiselle Ilvekselle ei löydy pysäyttäjää – näin pelattiin lauantaina - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigan yllättävä pörssikärki jälleen liekeissä, huippuvireiselle Ilvekselle ei löydy pysäyttäjää – näin pelattiin lauantaina

JYPin Julius Nättinen vietti neljän pisteen iltaa Tapparaa vastaan. Hän johtaa SM-liigan pistepörssiä.

Julkaistu: 16.11.2019 19:40

JYP murskasi Tapparan kärkipään kamppailussa. Ilveksen voittoputki jatkui.

Jukurit–HIFK 2–3

HIFK haki kolme pistettä Mikkelistä Mikko Kousan, Michael Keräsen ja Teemu Turusen maaleilla.

Jukurien maalit iskivät Tapparasta Mikkeliin lainalle siirtynyt Patrik Puistola sekä venäläistaituri Vadim Pereskokov.

JYP–Tappara 5–1

JYP on kovassa vireessä. Tällä kertaa sen sai tuntea nahoissaan sarjakakkonen Tappara.

Tappara meni toisessa erässä 1–0-johtoon, mutta JYP kuittasi samassa erässä vielä kolme kertaa. Kokeneet Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen onnistuivat ensin, sen jälkeen oli NHL-vahvistus Julius Hongan vuoro pöllyttää verkkoja. Osuma oli Hongalle toinen SM-liigassa.

JYP on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kahdeksan. Nyt joukkue on viiden ottelun voittoputkessa. Tappara puolestaan on hävinnyt kaksi ottelua perättäin.

JYPin tulikuuma pörssikärki Julius Nättinen oli jälleen liekeissä. Hän teki yhden maalin komeasti läpiajosta ja keräsi sen lisäksi kolme syöttöpistettä. Hänellä on nyt kasassa 19 ottelussa jo hurjat 28 (16+12) tehopistettä.

Nättinen johtaa SM-liigan piste- ja maalipörssiä.

KooKoo–Ässät 4–3 ja.

Kauden positiivisesti aloittanut KooKoo on näyttänyt viime aikoina hieman hiipumisen merkkejä. Lauantaina joukkue kuitenkin käänsi kurssinsa Ässien kustannuksella.

Ässät oli jo hakemassa vieraspisteet Kouvolasta, mutta Juha-Pekka Haataja tasoitti kolmannen erän lopussa.

Kim Strömberg teki voittomaalin jatkoajalla.

Kärpät–TPS 6–2

TPS:n tuska helpotti vain hetkeksi, kun joukkue kaatoi perjantaina KalPan. Kovassa vireessä oleva Kärpät jyräsi lauantaina turkulaisvieraidensa yli tylysti.

Kärppien tehomiehinä häärivät kolme pistettä tehneet Jussi Jokinen ja Julius Junttila. Kaksi tehopistettä oululaisten riveistä värkkäsivät Shaun Heshka, Radek Koblizek, Michal Kristof ja Mika Pyörälä.

Jesse Puljujärvi sai yhden syöttöpisteen. Kärpät on kahdeksan ottelun voittoputkessa.

SaiPa–KalPa 2–4

KalPa katkaisi ruman kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa SaiPan vieraana. KalPan maaleista vastasivat Tommi Jokinen, Kai Kantola, Miikka Pitkänen ja Juuso Könönen.

SaiPan maalit tekivät puolustajat Robin Salo ja Veeti Vainio.

Sport–Ilves 2–4

Ilvekselle ei löydy tällä hetkellä pysäyttäjää. Syksyllä räpeltäneet tupsukorvat ovat nousseet sarjataulukossa jo neljänneksi. Ilves rynnii ylöspäin jo seitsemän ottelun voittoputkessa.

Ottelun voittomaalin laukoi Joose Antonen.

Lukko–HPK 6–1

Sarjavitonen Lukko kuritti HPK:ta kotikaukalossaan peräti 6–1. Voitto teki raumalaisille hyvää, sillä alla oli kolme tappiota. Peräti neljä Lukon pelaajaa vietti kolmen pisteen iltaa: Justin Danforth, Ponthus Westerholm, Kristian Pospisil ja Robin Press.

Maalinteossa onnistui myös New York Rangersin harjoitusleirillä syksyllä ollut puolustaja Tarmo Reunanen. Maali oli Reunaselle kauden ensimmäinen.

Kolmannen ottelunsa Lukossa pelannut Ville Heinola ei ole vielä onnistunut tekemään tehopisteitä. Heinola palasi Lukkoon Winnipeg Jetsistä.

Artikkelia päivitetty kello 21:04. Lisätty muita myöhemmin alkaneen Lukko–HPK-ottelun tulos.