HIFK:n kapteeni vaihtuu - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HIFK otti kapteenin natsat pois Lennart Petrelliltä – nosti tilalle MM-kultaleijonan

Jere Sallinen pelaa ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa.

Julkaistu: 14.11.2019 11:50

Helsingin IFK:n kapteeni vaihtuu.

HIFK tiedotti torstaina vaihtavansa kapteenia kesken liigakauden. Toissa kaudesta lähtien kapteenin natsoja kantanut konkari Lennart Petrell siirtyy varakapteeniksi, kun C-kirjain siirtyy hyökkääjä Jere Salliselle.

Sallinen, 29, pelaa ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa. Sallinen oli kaksi edellistä kautta SHL:ssä pelaavan Örebro HK:n kapteeni.

Työteliäänä ja luotettavana kahden suunnan hyökkääjänä tunnettu Sallinen oli viime keväänä voittamassa Leijonien riveissä MM-kultaa. Sallinen valittiin myös syksyn Karjala-turnaukseen, mutta hän joutui jättämään turnauksen väliin loukkaantumisen takia.

Petrell, 35, on jäänyt alkukaudella pieneen rooliin HIFK:n hyökkäyksessä. HIFK:n kannattajien suosikiksi 2000-luvun puolivälissä noussut hyökkääjä on kerännyt tällä kaudella 18 ottelussa yhden syöttöpisteen.

– Kapteenin C-kirjain tuo mukanaan paljon ylimääräistä vastuuta joukkueen sisällä. Halusimme tällä vaihdoksella vapauttaa Petrellin keskittymään pelaamiseen ja harjoitteluun, kommentoi päävalmentaja Jarno Pikkarainen seuran tiedotteessa.

– Tällä muutoksella haetaan sitä, että autetaan pelaajaa ja sen myötä koko joukkuetta.

HIFK on sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla kahdeksan.

Lisää aiheesta