Ville Heinola palasi NHL:stä Lukkoon – keräsi heti muhkeat peliminuutit: ”Alku oli hankala” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Ville Heinola palasi NHL:stä Lukkoon – keräsi heti muhkeat peliminuutit: ”Alku oli hankala”

Ville Heinola vauhdissa JYPiä vastaan. Kyyti oli Lukolle kylmää.

Ville Heinola vauhdissa JYPiä vastaan. Kyyti oli Lukolle kylmää.

Julkaistu: 13.11. 23:03

Iso kuva on tärkeämpi kuin tämä hetki, totesi NHL:stä Suomeen palannut puolustajalupaus Ville Heinola.

JYP-Lukko 5–2Kahdeksan NHL-ottelua, joissa yksi maali ja neljä syöttöpistettä. Tehopisteille viidessä ottelussa. Peliaika 13–23 minuuttia ottelua kohden, keskimäärin noin 18. Plusmiinus-lukema +3.

Sitä voisi luulla, että tällaiset tilastot riittävät 18-vuotiaalle tulokaspuolustajalle yhä uusiin näyttöpaikkoihin, mutta Winnipeg Jets päätti Ville Heinolan kohdalla toisin. Kolmen ottelun farmikomennuksen jälkeen Heinola palasi Suomeen ja Rauman Lukkoon.

– Ihan ensimmäiseksi se tietysti harmitti, etten saanut jatkaa siellä. Seurajohdon kanssa yritettiin kuitenkin katsoa isoa kuvaa. Esimerkiksi sitä, missä mennään kahden vuoden päästä. Se on tärkeämpää kuin juuri tämä hetki, Heinola sanoi.

82 ottelun raastava runkosarja ja mahdolliset pudotuspelit päälle on raju paketti 18-vuotiaalle raakileelle, eikä hötkyilyyn ole syytä. Pikaisesta kotiinpaluusta huolimatta Heinolalle tohtii ennustaa pitkää NHL-uraa.

JYP ylivoimainen

Edellisestä liigaottelusta puolustajalla ehti vierähtää seitsemän kuukautta ja 17 päivää. Se oli neljäs tappiollinen puolivälierä Tapparaa vastaan maaliskuun lopulla. Heinola sai syöttöpisteen Aaro Vidgrenin tekemään joukkueensa ainoaan maaliin.

Paluupelin isäntä, 5–2-voiton rohmunnut JYP oli tällä kertaa Lukkoon nähden täysin ylivertainen ja herkutteli pitkin iltapuhdetta komeilla maaleilla. Heinola kohtasi hurrikaanipaidat edellisen kerran keväällä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluissa.

Lukko jatkoi tuolloin kautta voitoin 2–1, JYP näytti siltä, että se halusi jo kesälomille katastrofikauden jälkeen.

– Olihan se vähän erilainen JYP nyt, mutta me oltiin aika vaisuja tänään, ottelun muhkeimmat peliminuutit (24.10) kerännyt Heinola tuumasi.

– Omalta osaltani alku oli hankala, mutta pystyin parantamaan loppua kohden.

Klassinen kysymys liigan ja NHL:n välillä sai klassisen vastauksen.

– Kaukalon koko on se isoin ero – ja kun pieneen kaukaloon lyödään vielä maailman parhaat pelaajat.

Heikkinen tuli samalla ovenavauksella

Suunnilleen samalla ovenavauksella Heinolan kanssa Lukon koppiin palasi konkari Ilkka Heikkinen, joka sonnustautui keskiviikkona kasvattajaseuransa paitaan yli 12 vuoden tauon jälkeen. 35-vuotias Heikkinen takoi viime kaudella TPS:ssa 40 pistettä.

Jo ennen Heinolaa Pohjois-Amerikasta palasi New York Rangersin leirillä pistäytynyt Tarmo Reunanen, jonka iltapuhde Hippoksella tosin oli kahden vastustajan maaliin johtaneen kiekonmenetyksen myötä painajaismainen. Reunanen oli silti viime kaudella Lukon paras puolustaja.

Tuore ruotsalaiskasvo Robin Press on nakuttanut tänä syksynä 19 otteluun 5+7=12 pistettä. Kilpailu alakerran avainpaikoista on siis kivenkovaa.

– Se on ilman muuta positiivinen juttu. Jokaisessa harjoituksessakin joutuu painamaan täysillä. Se vie varmasti meitä kaikkia eteenpäin, Heinola sanoi.