Ilves on jo SM-liigan kuumin joukkue, Sportin ruma tappioputki jatkuu – näin pelattiin keskiviikkona - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Ilves on jo SM-liigan kuumin joukkue, Sportin ruma tappioputki jatkuu – näin pelattiin keskiviikkona

Ilveksellä kulkee nyt kovaa.

Ilveksellä kulkee nyt kovaa.

Julkaistu: 13.11. 21:15

Ilves on seitsemän viime kierroksen paras joukkue SM-liigassa.

Ilves–Sport 3–0

JYP–Lukko 5–2

KalPa–Jukurit 3–4 rl.

Pelicans–KooKoo 2–1 ja.

Ilveksen kova hivuttautuminen kohti SM-liigan kärkipäätä jatkuu. Kauden viidellä peräkkäisellä tappiolla aloittanut Ilves nousi jo neljänneksi, kun se kukisti liigan jumboseuran Sportin kotonaan 3–0.

Ilves on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan seitsemän, ja seitsemän viime kierroksen kuntopuntarissa Ilves on koko liigan paras – jopa parempi kuin kärkiseurat Tappara ja Kärpät.

Ilvekselle voiton naulasivat Arttu Ruotsalainen ylivoimalla ja Teemu Rautiainen viisi sekuntia sen jälkeen, kun Sportin Valtteri Viljanen oli päässyt jäähyltä. Voiton sinetöi Eemeli Suomi tyhjään maaliin 22 sekuntia ennen loppusummeria.

Maalilla Ville Kolppanen pelasi vasta kauden kuudennen ottelunsa. Kauden ensimmäinen nollapeli tuli 27 torjunnalla.

Sportille tappio oli masentavasti jo yhdeksäs peräkkäin. Sportin matka alempaankin pudotuspeliviivaan on venynyt 13 pisteeseen.

Uudet puolustajat eivät auttaneet Lukkoa

Lukko sai riveihinsä kaksi odotettua puolustajavahvistusta, kun Winnipegistä palannut Ville Heinola ja alkukauden pelaamatta ollut kokenut Ilkka Heikkinen pelasivat avausottelunsa Lukon paidassa.

Tulos oli vähemmän toivottu: JYP ryöpytti Lukkoa Jyväskylässä reilusti 5–2.

JYPin kaikki maalit osuivat eri pelaajille, mutta pisterohmuna hääri Julius Nättinen komeilla tehoilla 1+3.

JYPille voitto oli neljäs peräkkäinen täysi pistepotti. Maaliero otteluissa on komea 22–5.

KalPan tappioputki jatkuu

KalPa kärsi jo seitsemännen peräkkäisen tappionsa, kun Jukurit kävi hakemassa kaksi pistettä mukaansa 4–3-rankkarikisavoitolla.

Jukureille ottelun ratkaisu jälleen venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov, joka on melkoinen rankkariässä. Pereskokovilta löytyy monta erilaista kikkaa, KalPaa vastaan ratkaisu syntyi komealla rystynostolla maalin kattoon.

KalPa oli pitkään kiinni täydessä pistepotissa, kun se johti loppuhetkille saakka 3–2. Jukurien tehomies Pereskokov toi kuitenkin mikkeliläiset tasoihin illan toisella maalillaan pari minuuttia ennen loppua.

KalPa onnistui ottelussa tappaamaan ison rangaistuksen, kun heti ottelun puolenvälin jälkeen Otto Huttunen lensi suihkuun pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Pereskokov oli ottelun ehdoton hahmo: kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja rankkariratkaisu. Maanmies Aleksandr Jakovenko tehoili 1+2.

Pelicans jatkoaikavoittoon

Pelicans kukisti tiukassa ottelussa kotikentällään KooKoon jatkoajalla 2–1. Ratkaisevan maalin teki Aleksi Mustonen ajassa 63.07.

Pelicans pelasi tuolloin ylivoimalla, kun KooKoon Kim Strömberg oli ottanut jatkoajan aluksi jäähyn kampituksesta.

Varsinaisella peliajalla Juhamatti Aaltonen vei ensin Pelicansin johtoon, mutta Erik Karlsson tasoitti kolmannen erän puolivälissä.

Voittonsa ansiosta Pelicans ponkaisi sarjataulukossa kymmenenneksi, KooKoo jatkaa viidentenä.