Pikkuleijonien päävalmentajasta KalPan uusi urheilujohtaja - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Pikkuleijonien päävalmentajasta KalPan uusi urheilujohtaja

Anssi Laine kuului edellisen kerran KalPan valmennusryhmään kaudella 2016-17.

Anssi Laine kuului edellisen kerran KalPan valmennusryhmään kaudella 2016-17.

Julkaistu: 13.11. 14:31

KalPa vahvistaa urheilupuolta.

KalPa kuuluu tämän kauden kummajaisiin SM-liigassa, sillä kuopiolaisseura on sarjan ainoa seura, joka ei nimennyt täksi kaudeksi urheilujohtajaa.

Ensi kaudella tilanne on toinen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan KalPan uusi urheilujohtaja on Anssi Laine, joka luotsaa tällä kaudella Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta.

Laine valmentaa Pikkuleijonia tämän kauden loppuun, ja aloittaa KalPan urheilujohtajan pestissä ensi keväänä 1. toukokuuta.

Laine, 38, on tuttu mies KalPan organisaatiolle, sillä hän aloitti valmentajauransa seuran junioreissa. Laine työskenteli KalPan A-juniorien päävalmentajana ennen siirtymistä liigajoukkueen valmennukseen.

Laine nousi hetkellisesti KalPan päävalmentajaksi kevätkaudella 2014, kun Jari Laukkanen sai potkut päävalmentajan paikalta. Kaudet 2014–17 Laine työskenteli KalPan liigajoukkueen apuvalmentajana.

Viime kaudet Laine on ollut Jääkiekkoliiton valmennusputkessa. Ennen Pikkuleijonien päävalmennuspestiä hän luotsasi Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkuetta.

Kaudella 2016–17 Laine kuului Pekka Virran johtamaan valmennusryhmään, kun KalPa saavutti hopeaa. Samana keväänä Laine oli mukana MM-hopeaa saavuttaneen Pikkuleijonien valmennusryhmässä.