Hakametsässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita CHL:n pudotuspelissä – Tappara ja EV Zug tasapeliin - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Hakametsässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita CHL:n pudotuspelissä – Tappara ja EV Zug tasapeliin

Jere Karjalainen lähtee ensi viikon tiistaiksi Sveitsiin toiseen osaotteluun.

Jere Karjalainen lähtee ensi viikon tiistaiksi Sveitsiin toiseen osaotteluun.

Julkaistu: 12.11. 23:40

Tapparan ja Zugin ensimmäinen osaottelu tarjosi Hakametsän runsaslukuiselle yleisölle kelpo kokemuksen CHL-kiekosta.

Alku ei luvannut paljon, mutta lopulta jääkiekon Mestarien liiga näytti Hakametsän illassa runsaslukuiselle yleisölle parhaat puolensa. Tappara ja EV Zug pelasivat tasokkaan, kovavauhtisen ja kovaotteisen väännön.

Tapparan maajoukkuetauko näytti jatkuvan vielä kaksiosaisen neljännesvälieräsarjan ensimmäisten minuuttien ajan. Sveitsiläinen vierasjoukkue siirtyi kahden maalin johtoon jo kuuden minuutin pelin jälkeen.

Jukka Rautakorpi herätteli joukkojaan vaihtamalla maalilla aloittaneen Christian Heljangon Michael Garteigiin, ja loppuillan ajan kentällä nähtiin tältä syksyltä tuttu Tappara.

– Ensimmäinen kymmenen minuuttia oli surkeaa meiltä, mutta hyvin noustiin sen jälkeen, Tapparan toisen osuman tehnyt Jere Karjalainen summasi Tapparan illan kehityskulkua.

Toisessa erässä Tappara, Hakametsä ja ottelusarja heräsivät toden teolla henkiin. Ensin Valtteri Kemiläinen tykitti kirvesrinnat maalin päähän, ja erän puolivälin jälkeen Karjalainen tasoitti ottelun tyylipuhaalla viimeistelyllä.

Tyler Morley loukkaantui.

Tyler Morley loukkaantui.

Ottelu sai toisessa erässä myös vaarallisia sävyjä. Tyler Morley jäi kiekottomana rumannäköisessä yhteentörmäyksessä Yannick Zehnderin jyräämäksi, mutta Zehnder selvisi tilanteesta vain kahden minuutin estämisjäähyllä. Morley kävi kentällä vielä töötin jälkeen, mutta SM-liigan pistepörssin kärkimies joutui myöhemmin jättämään ottelun kesken.

Hetkeä myöhemmin yhdysvaltalaispuolustaja Ben Blood sai kasvoihinsa osuman omituisesti jalkaansa kurotelleen Lino Martschinin luistimesta. Martschini ei tilanteesta rangaistusta saanut, ja Blood palasi paikkausten jälkeen pelaavaan kokoonpanoon ottelun kolmanteen erään.

– Tuli potku päähän. Harvoin näkee jääkiekossa, että pelaaja kaatuu ja yhtäkkiä jalka nousee ylös, ei sillä hetkellä kun pelaaja kaatuu vaan nimenomaan tilanteen jälkeen. Tiedän että asia on mennyt eteenpäin, Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi antoi mielipiteensä Bloodin loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta.

– Siinä oli kaksi sellaista tilannetta, joista olisi voinut laittaa miehen ulos. Liigassa he olisivat lähteneetkin, mutta tämä on eri sarja. Kansainvälisessä jääkiekossa on hieman eri tulkinnat tällaisissa tilanteissa kuin mitä Liigassa.

Ben Blood sai luistimesta.

Ben Blood sai luistimesta.

Pelikatkoja sävyttäneistä torikokouksista huolimatta kuumat tunteet vaikuttivat saavan kirvesrinnat keskittymään olennaiseen, ja Olavi Vauhkonen väänsi kotijoukkueen kolmannella ylivoimamaalilla johtoon.

Kolmannessa erässä vauhdikas vääntö jatkui, mutta Zugin ykköstykin Gregory Hoffmanin Teemu Suhosen kiekonmenetyksen jälkeen viimeistelemä 3–3-osuma jäi ottelun viimeiseksi.

Ensi tiistain ratkaisevaan osaotteluun Sveitsiin lähdetään siis kutkuttavista tasalukemista. Silloin Zugin pitää kaatua, jotta Hakametsä pääsee nauttimaan tällä kaudella lisää CHL-herkkua.

Myös joukkueelle itselleen CHL-pelit tuntuvat maistuvan.

– Hienoja pelejä, Euroopan huippujoukkueita vastassa ja vähän erilaista kiekkoa kuin mihin täällä on totuttu, Karjalainen totesi.

Valmentaja Rautakorpi oli samoilla linjoilla.

– Hienoa lätkää tämä kyllä on.