hdollisen vankeustuomion saanut Jukka Toivakka jatkaa Jukurien nokkamiehenä toistaiseksi - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Käräjiltä ehdollisen vankeustuomion saanut kiekkopomo jatkaa Jukurien nokkamiehenä toistaiseksi

Jukka Toivakka sai käräjäoikeudesta ehdollisen vankeustuomion.

Jukka Toivakka sai käräjäoikeudesta ehdollisen vankeustuomion.

Julkaistu: 11.11. 19:23

Jukka Toivakka jatkaa Jukurien puheenjohtajana ja toimitusjohtajana.

Viime viikolla Etelä-Savon käräjäoikeudesta kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion saanut Jukka Toivakka jatkaa SM-liigaseura Jukurien hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana. Jukurit tiedotti asiasta maanantai-iltana.

Tuomio ei ole lainvoimainen ja Toivakka on kertonut valittavansa tuomiosta

Jukurit HC Oy:n hallitus kokoontui maanantaina arvioimaan, voiko Toivakka jatkaa tehtävissään. Hallitus päättyi siihen, että voi, koska ”oikeusprosessi on edelleen kesken ja oikeudessa käsitelty asia ei liity Toivakan työtehtäviin”. Hallitus päätti samassa kokouksessa, että ”mikäli Toivakan lainvoimaiseksi jäävä tuomio on vapausrangaistus, hän jättää välittömästi tehtävänsä Jukureissa”.

Toivakka on lisäksi Suomen Jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtaja.

Toivakka sai käräjäoikeudessa kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Toivakka oli parkkeerannut Audi-merkkisen autonsa torin laidalle, eikä hän ollut maksanut pysäköintimaksua.

Pysäköinnintarkastaja tuli paikalle, ja hän alkoi kirjoittaa virhemaksua. Pesulasta tullut Toivakka meni kuitenkin kiukusta puhisten autoonsa, ja hän kiihdytti autolla pois paikalta, vaikka pysäköinnintarkastaja seisoi auton edessä. Pysäköinnintarkastaja oli vaarassa jäädä auton alle.