Jukurien kiekkopomo Jukka Toivakka tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Julkaistu: , Päivitetty:

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi Jukurien puheenjohtajan sekä toimitusjohtajan Jukka Toivakan 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.
Käräjäoikeuden mukaan Jukka Toivakka syyllistyi virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Syyte pahoinpitelyn yrityksestä hylättiin.

Toivakka sai rikoksistaan 8 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Rikokset tapahtuivat Mikkelissä 14.12.2018.

Toivakka oli parkkeerannut Audi-merkkisen autonsa torin laidalle, eikä hän ollut maksanut pysäköintimaksua.

Pysäköinnintarkastaja tuli paikalle, ja hän alkoi kirjoittaa virhemaksua. Pesulasta tullut Toivakka meni kuitenkin kiukusta puhisten autoonsa, ja hän kiihdytti autolla pois paikalta, vaikka pysäköinnintarkastaja seisoi auton edessä. Pysäköinnintarkastaja oli vaarassa jäädä auton alle.

– Toivakka on lähtenyt kiihdyttämään ajoneuvoaan lähietäisyydeltä (pysäköinnintarkastajan) suuntaan sillä seurauksella, että tämän on nopeasti täytynyt väistää ajoneuvoa, Etelä-Savon käräjäoikeus kirjoitti.


– Törmäyksen voidaan arvioida estyneen lähinnä (pysäköinnintarkastajan) nopeasta reagoinnista. Tästä syystä ja myös siksi, että liukastumisen tai kaatumisen riski on ollut tienpinnan liukkauden vuoksi ilmeinen, (pysäköinnintarkastajan) henki tai ainakin terveys ovat teon vuoksi olleet vakavassa vaarassa, käräjäoikeus totesi.

– Toivakan on katsottava ajollaan uhanneen käyttää väkivaltaa virkamiestä vastaan tämän tekemän virkatoimen johdosta, käräjäoikeus kirjoitti.

Pysäköinnintarkastaja järkyttyi tapahtumista, ja hän on joutunut käymään sen jälkeen esimerkiksi terapiassa. Hän oli tapahtumien aikaan 56-vuotias.

57-vuotias Toivakka joutuu maksamaan naiselle 3 000 euron korvaukset pelosta, ahdistuksesta ja unettomuudesta aiheutuneesta tilapäisestä psyykkisestä haitasta.

Toivakka on toiminut jääkiekon SM-liigassa pelaavan Jukurien toimitusjohtajana ja puheenjohtajana. Toivakka väistyi näistä tehtävistä kuitenkin 21. lokakuuta, kun IS uutisoi samana päivänä Toivakan saamista rikossyytteistä.

Etelä-Savon käräjäoikeus antoi asiassa tuomion keskiviikkona, eikä tuomio ole siten lainvoimainen. Toivakka tai muut osapuolet voivat hakea hovioikeudelta jatkokäsittelylupaa. Toivakka on kiistänyt syytteet.

Jukurit on kertonut, että Toivakan asema organisaatiossa päätetään oikeuskäsittelyn jälkeen.