Kriisijoukkue TPS:n miljonääriomistajat tapasivat kannattajia – näillä asioilla kurssi käännetään: ”Kestämätön tilanne” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kriisijoukkue TPS:n miljonääriomistajat tapasivat kannattajia – näillä asioilla kurssi käännetään: ”Kestämätön tilanne”

Supercell-kaksikko Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja olivat tyytyväisiä tilaisuuden antiin.

TPS:n pääomistajat Mikko Paananen (vas.) ja Mikko Kodisoja toivovat jatkossa samanlaisia keskustelutilaisuuksia.­

2.11.2019 20:05

TPS:n lauantaina järjestämä avoin keskustelutilaisuus faneille oli lopulta vähän vähemmän avoin, kun median edustajilta suljettiin Turkuhallin luentosalin ovi visusti.

Lopulta noin puolentoista tunnin odottelun jälkeen salista alkoi kuulua aplodeja. Oliko se merkki, että TPS:n omistajiin kuuluvat Supercell-miljoonäärit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja olivat saaneet fanit vakuutettua, että parempia aikoja on luvassa?

Media ei ollut tervetullut tilaisuuteen.­

Toisaalta paljon huonomminkaan ei seuralla voisi mennä. Kauden kahdeksas kotitappio ja liigan toiseksi viimeinen sija – sekin tosin kaksi peliä peränpitäjää Sportia enemmän pelanneena – vahvistivat tällä viikolla TPS:n nimitystä kauden kriisijoukkueeksi.

Päävalmentaja Kalle Kaskisen potkuja on odoteltu jo tovin. Ensin sai silti lähteä urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki, joskin irtisanoutumiseksi verhottuna, ja vasta perjantaina Kaskiselle sanottiin kiitos ja näkemiin. Tyylipuhtaasti ei mennyt sekään, sillä asia oli päätetty jo keskiviikkona. Tieto itse kohteelle saatiin vasta kaksi tuntia ennen JYP-ottelua.

Keskustelutilaisuuteen oli saapunut reilut parikymmentä fania, jotka saivat esittää huolensa ja kysymyksensä seuran pääomistajille.

Tilaisuuden jälkeen ovesta poistui pääasiassa hymyileviä kasvoja.

– Se meni hienosti. Hieno homma, että omistajatkin tulevat joskus sanomaan jotain. Toki tuo olisi pitänyt tehdä paljon aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mustavalkoiseen paitaan sonnustautunut Mika Tallskog kommentoi.

Mika Tallskog oli tyytyväinen keskustelutilaisuuden jälkeen.­

Pääomistajien lupaukset otettiin kannattajien keskuudessa todesta – ainakin tässä vaiheessa.

– Uskon, että tästä on apua. He kuitenkin välittävät joukkueesta yhtä lailla, joten toivottavasti viesti menee perille ja sitä avoimuutta, jota on kuulutettu, jatkossa myöskin on, Tallaskog sanoi.

Palaavatko kannattajat nyt siis katsomoon ja onko sotakirveet haudattu?

– Kyllä ne ovat.

Samaa vakuuttelivat Paananen ja Kodisoja.

– Oli tosi hyvä keskustelu, rehellinen ja avoin, ja siitä jäi hyvä fiilis. On hienoa nähdä, kuinka paljon TPS vaikeuksistakin huolimatta merkitsee kannattajille. Kaikki haluavat Tepsille parasta.

Eniten keskustelua tilaisuudessa oli herättänyt seuran viestintä, jota on kritisoitu syksyn aikana useaan otteeseen aina kulttipelaaja Jonne Virtasen irtisanomisilmoituksesta lähtien.

Omistajat myöntävät, että viestintä on selvä ja tärkeä kehityskohta seuran toiminnassa.

– Täytyy saada enemmän vuoropuhelua aikaiseksi kannattajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Siitä on ihan aiheesta kirjoitettu mediassa. Toinen huolestuttava asia on urheilullinen menestymättömyys.

– Kävimme ison keskustelun seuran sisällä alkukauden viestinnästä. Kaikki ymmärtävät, että siinä täytyy tsempata. Se on jo osittain tapahtunutkin, sillä Santtu (toimitusjohtaja Jokinen) on ollut enemmän esillä.

Johtoportaan esiintuloa ja kommentointia on peräänkuulutettu jo aiemmin. Miksi Paananen ja Kodisoja astuivat esiin nyt, kun asiat ovat luisuneet kohti kuilun reunaa jo tovin?

– On tämä ollut pidemmänkin aikaa mielessä, mutta olemme halunneet antaa tilaa Tepsin johdolle ja niille ihmisille, jotka tekevät tätä työtä päivittäin. Koemme, että meillä on omistajina valtava vastuu, ja kun täällä on nyt poikkeuksellinen tilanne, halusimme tulla keskustelemaan. Toivottavasti saamme aikaiseksi hyvän ja jatkuvan vuoropuhelun.

Ilkka Paananen (vas.) ja Mikko Kodisoja haluavat parantaa seuran viestintää.­

Omistajat toivovat, että samantyyppisiä tilaisuuksia järjestettäisiin useamminkin. TPS marssitti kokoukseen myös uuden päävalmentajan Marko Virtasen ja hallituksen puheenjohtajan Veli-Pekka Marinin.

– Oli puhetta, että ehkä Veli-Pekka voisi tulla heidän seuraaville fanimatkoilleen mukaan bussiin. Siinä on hyvä tilaisuus jutella. Seuran täytyy nyt katsoa peiliin ja luoda uusia toimintatapoja.

Kannattajat ovat vaatineet omistajilta tietoa, mikä heidän strategiansa ja visionsa ovat seuran tulevaisuuden suhteen, sillä heidän avullaan joukkueeseen on taas täksi kaudeksi pumpattu 2,4 miljoonaa euroa.

– TPS täyttää kohta sata vuotta. Isoin tavoite meille on saada rakennettua sellainen pohja, että TPS voi olla myös toiset sata vuotta. Tämä on kestämätön tilanne, joka on jatkunut jo vuosikausia, emmekä ole taloudellisesti vakaalla pohjalla.

– Kaikki lähtee urheilullisesta uskottavuudesta ja menestyksestä, jonka päälle voi rakentaa. Tavoitteemme on mahdollistaa ne edellytykset.

Supercell-kaksikko kuitenkin pesee kätensä ratkaisuista, joita seurassa on tehty syksyn aikana liittyen esimerkiksi päävalmentajatilanteeseen.

– Me olisimme täysin vääriä ihmisiä päättämään, miltä joukkue näyttää. Emme ole sen puolen asiantuntijoita. Tehtävämme on valita ihmisiä, jotka tietävät siitä. Vahvistimme hallitusta esimerkiksi Erkka Westerlundin kaltaisella asiantuntijalla.

Koetteko, että siellä on tällä hetkellä oikeat ihmiset päättämässä?

– Kyllä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?