Jääkiekkoilija Janne Puhakan, 24, rakas on 61-vuotias toimitusjohtaja – Rolf kertoi suhteesta norjalaislehdelle

Kolmen lapsen isä Rolf Nordmo, 61, on muuttanut Suomeen ja asuu yhdessä miesystävänsä, ex-liigakiekkoilija Janne Puhakan kanssa.

Janne Puhakka kertoi seurustelevansa Rolf Nordmon kanssa kesällä Instagramissa.

30.10.2019 14:43

Jääkiekkoilija Janne Puhakka kertoi viikonloppuna Helsingin Sanomien haastattelussa avoimesti homoudestaan. Puhakka on ensimmäinen suomalainen mieskiekkoilija, joka on kertonut avoimesti olevansa homoseksuaali.

Puhakka tuli kaapista alun perin viime kesänä sosiaalisessa mediassa. Hän paljasti Instagramissa seurustelleensa ”norjalaisen kalalääkärin” kanssa viisi vuotta. Tänä vuonna hänen rakkaansa, norjalainen Rolf Nordmo, muutti Suomeen asumaan Puhakan, 24, kanssa.

61-vuotias Nordmo antoi tämän kuun alussa pitkän haastattelun elämästään ja parisuhteestaan norjalaiselle Namdalsavisalle (maksullinen artikkeli).

Nordmo kertoi lehdelle muutoksesta, jonka hän on tehnyt elämässään. Nordmo ehti olla naimisissa 14 vuotta ja hänellä on kolme lasta – kaksi tyttöä ja poika. Avioliitto päättyi vuonna 2002. Kun Nordmo kertoi myöhemmin läheisilleen homoseksuaalisuudestaan, hänen perheensä, läheisensä ja tuttunsa ottivat uutisen hyvin vastaan.

Nuorena hän eli pitkään muutenkin heteromiehen elämää.

– Nuorena viihdyin tyttöjen seurassa ja pidin hauskaa. 19-vuotiaana matkustin Jugoslaviaan, nykyiseen Kroatiaan. Leireilimme meren rannalla ja muistan ihailleeni upeita jugoslavialaiskavereita speedo-uikkareissaan rannalla. Muistan nauttineeni siitä näystä, Nordmo kertoi lehdelle.

Nordmo kertoo pitäneensä nuorena silti homoseksuaaliset ajatukset poissa mielestä. Maailma 1970-luvulla oli hänen mukaansa ”hyvin erilainen kuin nyt”.

Etätöitä Helsingistä käsin

Tällä hetkellä Nordmo toimii kalastusalan yrityksessä Aquaculturessa. Nyt hän on muuttanut yhteen Puhakan kanssa ja pyrkii järjestämään työnsä niin, että voi jatkaa tehtäviensä hoitamista pääasiassa Suomesta käsin.

Puhakan hän tapasi viisi vuotta sitten Suomessa. Nordmo oli täällä liikematkalla, ja Kanadan QMJHL-juniorisarjassa pelannut Puhakka sattui olemaan kesälomallaan kotimaassaan.

Saman vuoden syksynä Nordmo oli liikematkalla Pohjois-Amerikassa. Matkan viimeinen pysäkki oli Quebecissä Kanadassa. Puhakan joukkue Chicoutimi Sanguenéens pelasi parin tunnin ajomatkan päässä.

Nordmo päätti siirtää paluutaan Norjaan ja ajoi tapaamaan Puhakkaa.

Loppu, kuten Namdalsavisa asian muotoilee, on historiaa. Nyt, kun Nordmo on muuttanut Suomeen, päättyy myös viisi vuotta jatkunut etäsuhde.

– Janne on hauska ja rauhallinen. Sanon usein, että hän on vanha sielu nuoressa kropassa ja päinvastainen pätee puolestaan minuun, Nordmo kertoo ja sanoo löytäneensä todellisen sisäisen rauhan Puhakan rinnalla.

”Yksi kovimmista urheilulajeista”

Parisuhteestaan Janne Puhakan kanssa Nordmolla on selvä näkemys.

– Minua riepoo todella paljon kun ajatellaan, että homosuhteissa yhden on oltava ”mies” ja toisen ”nainen”. Janne ja minä olemme kaksi miestä, jotka ovat yhdessä. Näen itseni maskuliinisena kaverina ja Janne on entinen jääkiekkoammattilainen. Se ei ole mikään neitien laji. Se on yksi kovimmista urheilulajeista, mitä on.

Ilta-Sanomat tavoitteli Nordmota, mutta tämä kieltäytyi kohteliaasti kommentoimasta Namdalsavisalle antamaansa haastattelua.

Puhakka ei puhunut HS:n haastattelussa parisuhteestaan juuri muuta kuin sen, että salailu on ollut rasite seurustelulle. Puhakka kertoi löytäneensä Espoon Bluesin pukukopista muutaman luottohenkilön, joille hän rohkaistui kertomaan seurustelevansa miehen kanssa. Paljastus otettiin hyvin vastaan.

Yleisemmin hän toivoi, ettei homoseksuaalisuus olisi urheilussa enää tabu.

– Ihannetilanne olisi, ettei tästä tarvitsisi puhua. Mutta niin kauan kuin aihe on vaiettu, siitä on puhuttava, Puhakka sanoi HS:lle.

Korjattu 31.10. klo 14.31 Nordmon nykyinen työpaikka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?