Entisen SM-liigapelaajan avoimesta homoseksuaalisuudesta positiivista palautetta – ”Uskon, että lähipiirin ja pelikaverien suhtautuminen on rohkaissut”

Janne Puhakka on saanut paljon tukea kanssaihmisiltään.

Puhakan (kuvassa vasemmalla) joukkuekaveri Bluesista 2015–16 Ilmari Pitkänen kirjoitti Twitterissä näin: ”Respect! Vanha jengikaveri on oma itsensä. Hyvä niin. Tästä aiheesta on vaiettu liian kauan.”

28.10.2019 10:05

Homoseksuaalisuudestaan haastattelun antanut entinen SM-liigakiekkoilija Janne Puhakka kertoi Helsingin Sanomissa, että yksi pelaajista, joille hän pukukopissa kertoi parisuhteestaan miehen kanssa, oli Kim Hirschovits.

Hirschovits oli kapteeni Puhakan pelatessa Bluesissa ja sen jälkeen Espoo Unitedissa.

– Olemme puhuneet asiasta paljon Jannen kanssa. Hienoa, että hän on kokenut uskaltavansa puhua tästä julkisesti. Isossa kuvassa tämä tekee ison palveluksen. Hänen haastattelustaan on tullut paljon positiivista palautetta jääkiekkopiireissä niin pelaajilta, taustaihmisiltä kuin monilta yritysjohtajiltakin, Hirschovits sanoo.

– Uskon, että se, miten Jannen lähipiiri ja hänen pelikaverinsa ovat suhtautuneet asiaan, on rohkaissut häntä tähän.

Kim Hirschovits on Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja ja päävalmentaja.

Nykyisin Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtajana ja päävalmentajana toimiva Hirschovits, 37, harmittelee, että jääkiekkoilijan homoseksuaalisuudella on uutisarvoa vuonna 2019.

– Tuntuu vähän hassulta, että tällainen normaali asia on nykypäivänä niin iso juttu.

Samaa painotti Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro, joka toimi aikoinaan Unitedin toimitusjohtajana.

–  Olen tuttujenkin kanssa jutellut siitä, että eihän tämän pitäisi olla uutinen. Se on tietysti lähtökohta. Mutta kun tilanne on sellainen kuin on, minusta on tosi hienoa, että Janne antoi kasvonsa tälle asialle ja uskalsi tuoda sen esiin.

Puhakka sai mm. sosiaalisessa mediassa runsaasti kehuja ja kiitoksia antamastaan haastattelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?