HS: Ex-liigakiekkoilija Janne Puhakka tuli kaapista – ”Niin kauan kuin aihe on vaiettu, siitä on puhuttava”

Toissa keväänä peliuransa lopettanut Janne Puhakka on ensimmäinen suomalainen miesjääkiekkoilija, joka kertoo avoimesti homoudestaan.

Janne Puhakka pelasi viimeisen kautensa Suomessa Espoo Unitedin riveissä.

24-vuotias Janne Puhakka on ensimmäinen suomalainen miesjääkiekkoilija, joka kertoo avoimesti olevansa homo. Puhakka kertoo HS:n haastattelussa, että kevääseen 2018 päättyneen pelaajauransa aikana häntä vaivasi, ettei voinut rehellisesti kertoa olevansa homo.

– Ihannetilanne olisi, ettei tästä tarvitsisi puhua. Mutta niin kauan kuin aihe on vaiettu, siitä on puhuttava, Puhakka sanoo HS:n haastattelussa.

Puhakka pelasi SM-liigassa kaudella 2015–16 40 ottelua. Sen jälkeen hän pelasi vielä yhden vuoden Mestistä Espoo Unitedissa, kunnes oli vuorossa uran päätöskausi 2017–18 Ranskassa Gapissa.

Tänä syksynä tanskalainen jääkiekkomaalivahti Jon Lee-Olsen kertoi olevansa homo. Hän tiettävästi ainoa aktiivimieskiekkoilija, joka on kertonut avoimesti homoudestaan. Lee-Olsen on saanut ulostulostaan positiivisen vastaanoton.

– Mutta lätkämaailma on jotenkin jäljessä. Tästä asiasta ei tarvitsisi vääntää, jos kaikki voisivat olla kopissa luonnollisesti omia itseään, Puhakka sanoo.

Avoimesti homoudestaan kertoneita tunnettuja suomalaisurheilijoita ovat mm. nyrkkeilijä Elina Gustafsson, uimari Ari-Pekka Liukkonen ja jalkapalloilija Tinja-Riikka Korpela.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?