Kärppien Justus Annunen, 19, teki huiman ennätyksen – nollaputken katkeaminen jopa helpotti: ”Asia pyöri päässä paljon” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kärppien Justus Annunen, 19, teki huiman ennätyksen – nollaputken katkeaminen jopa helpotti: ”Asia pyöri päässä paljon”

Ennätys talteen! Justus Annunen kirjautti SM-liigan nollaputkiennätys.

Julkaistu: 23.10.2019 22:49

SM-liiga: Kärppien nuori maalivahti rikkoi nollaputkellaan yli 20 vuotta vanhan ennätyksen.

Justus Annunen ei ollut vielä syntynytkään, kun Turun Palloseuran Kimmo Lecklin torjui marraskuussa 1997 yhteensä 259 minuuttia ja 28 sekuntia päästämättä maaliakaan.

Se oli historian pisin ajanjakso, jonka maalivahti on SM-liigassa pitänyt maalinsa puhtaana.

Eilen tuo ennätys pantiin kunnolla romukoppaan. Kärppien maalivahtisensaation Annusen, 19, nollaputki venyi huimiin lukemiin: 302 minuuttia ja viisi sekuntia.

Annunen ehti siis pelata yli viisi täyttä ottelua päästämättä maaliakaan. Ennätys ei tosin ole täysin vertailukelpoinen Lecklinin kanssa. Lecklinin nollaputki syntyi peräkkäisissä otteluissa, Kärppien maalilla on torjunut Annusen kanssa tasatahtiin slovakialainen Patrik Rybar.

Nuoren kempeleläisen ennätyksen arvoa nostaa se, kuinka ryminällä hän on noussut SM-liigan huipulle. Ennen kauden alkua hän oli pelannut liigassa vaivaiset kaksi ottelua.

Viime talvi kului keskinkertaisilla tilastoilla Mestiksessä Kokkolan Hermeksessä. Peräti 193-senttinen maalivahti on ottanut kesän aikana jättimäisiä kehitysaskelia.

Vaikutti jopa siltä, että Annusen uskomaton suoritus olisi jatkunut vielä paljon pidempään – niin hampaattomalta Pelicans vaikutti. Maalivahti sai värjötellä käytännössä kylmänä kaksi erää.

Kun Kärppien kasvatin Juhamatti Aaltosen ranneveto heilahti päätöserässä räpyläkäden ylänurkkaan, koki Annunen ehkä jopa helpotusta.

– Oikeastaan se oli lopulta hyvä juttu. Asia pyöri päässä paljon ennen peliä, kun jokainen oli kyselemässä ja puhumassa ennätyksestä, Annunen sanoi.

Annusen taakse oltiin tehty edellinen maali 21. syyskuuta.

– Osasin kyllä odottaa, että kun yksi menee, niin sitten tulee useampi.

Niin myös tapahtui. Pelicans iski vajaassa kolmessa minuutissa kaksi osumaa lisää ja tasoitti pelin. Tilanne muuttui hetkessä epämukavaksi paitsi Kärpille myös Annuselle.

Oli palattava takaisin perusasioihin. Tasatilanteessa Annunen näytti rautaista luonnetta, kasasi paketin ja venyi muutamaan isoon torjuntaan. Niillä Kärpät pysyi edes pelissä mukana – ja voitti lopulta 4–3.