Kaleva: Kärppien Raksilan kotihallissa ei enää mainosteta nuuskakauppaa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kaleva: Kärppien Raksilan kotihallissa ei enää mainosteta nuuskakauppaa

Raksilan jäähallissa ei ole jatkossa nuuskamainoksia.

Julkaistu: 23.10.2019 15:59

Kaupungin linjauksen mukaan liikuntapaikoissa on kielletty kaikki epäeettinen mainonta.

Oulun kaupunki on saanut tahtonsa läpi ja haaparantalaisen Nuuskakairan tukun mainokset on poistettu Kärppien kotihallista.

Sanomalehti Kalevan mukaan Raksilan hallin näytöillä aiempina kausina pyörineessä mainoksessa oli nuuska-sanan päällä teksti "sensuroitu".

Tupakkatuotteiden mainonta on Suomessa kiellettyä, mutta mainos ei rikkonut sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valviran mukaan lakia. Valvira ei pystynyt osoittamaan, että mainoksessa kaupiteltiin nimenomaan nuuskaa. Lisäksi Nuuskakairan tukku toimii Suomen rajojen ulkopuolella.

Valvira antoi päätöksensä viime elokuussa. Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys on tyytyväinen nuuskakaupan mainosten häviämiseen. Hänen mukaansa mainoksen yhteys nuuskan käyttöön on ollut ilmeinen, vaikka siinä mainostetaankin yritystä eikä tupakkatuotteita.

– Vaikka kyseessä olleessa tapauksessa mainokset eivät olleet lainvastaisia eikä niissä varsinaisesti mainostettu tupakkatuotteita, vaan niitä myyvää yritystä, on yhteys ilmeinen. Kaupunki haluaa toiminnassaan edistää terveellisiä elämäntapoja, joihin tupakkatuotteet eivät kuulu, hän painottaa.

Epäilyksen mukaan kaupungin hallinnoimissa liikuntapaikoissa on kielletty kaikki epäeettinen mainonta. Nuuskakairan mainosten poistamisesta käytiin Oulun Kärppien kanssa neuvottelut ennen liigakauden alkua.

– Oulun kaupungin liikuntapalvelujen ja Oulun Kärppien välinen neuvottelu käytiin ennen liigakauden alkua hyvässä ja rakentavassa hengessä. Kaupunki on erittäin tyytyväinen lopputulemaan ja ratkaisuun, että Kärpät poisti mainoksen.

Lisää aiheesta