IS paljastaa: Jukurien Jukka Toivakkaa syytetään pysäköinnin­tarkastajan väkivaltaisesta vastustamisesta – uhri 56-vuotias nainen

Julkaistu:

Rikosepäily
Jukurien puheenjohtajan Jukka Toivakan epäillyn rikoksen uhriksi joutui IS:n tietojen mukaan pysäköinnintarkastaja.
IS uutisoi aiemmin tänään maanantaina, että jääkiekkoseura Jukurien puheenjohtajaa Jukka Toivakkaa syytetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Mikkelissä 14.12.2018.

IS:n tietojen mukaan Toivakan epäillyn rikoksen uhriksi joutui Mikkelissä pysäköinnintarkastajana työskennellyt nainen, joka oli tapahtumien aikaan 56-vuotias. Syytteiden sisältö tulee julkiseksi vasta tiistaisessa oikeudenkäynnissä, joka pidetään Etelä-Savon käräjäoikeudessa Mikkelissä.
Mikkelin pysäköinnintarkastajien tarkastusesimies Niina Gynther ei voi salassapitosyiden takia kommentoida yksittäisiä, työntekijöihin kohdistuvia epäiltyjä väkivaltatapauksia.

Gynther sanoo kuitenkin yleisellä tasolla, että jokaiseen epäiltyyn väkivaltatapaukseen suhtaudutaan vakavasti.

– Pysäköinnintarkastaja on myös virkamies. Sitä ei moni ymmärrä, että siitä tulee ihan samanlaiset sanktiot kuin minkä tahansa virkamiehen uhkailusta, Gynther sanoo.

Hänen mukaansa epäillyt väkivaltatilanteet käydään työyhteisössä läpi. Pysäköinnintarkastajat työskentelevät pareittain Mikkelissä.

– Meillä on aina tiimipalaveri, jos on ollut jotain ikävää. Se on työn jaksamisenkin takia tavallaan pakko pitää.

– Eli kokoonnutaan ja mietitään niitä tilanteita ja mitä voisi tehdä toisin, Gynther toteaa.

Pysäköinnintarkastajat kokevat työssään ani harvoin väkivaltaa Mikkelissä.

– Niitä on tosi vähän Mikkelissä. Niitä on ihan satunnaisia. Enemmän se on suun soittamista kuin kunnolla uhkaavaa käyttäytymistä, Gynther sanoo.

Toivakka kiisti aiemmin IS:lle tänään syyllistyneensä rikoksiin. Hän oli muuten asiasta vaitonainen.

– Kiistän joo, Toivakka sanoi IS:lle.

– Tota, en mä rupea tässä vaiheessa kommentoimaan asiaa yhtään sen enempää, Toivakka sanoi.

Kun IS oli uutisoinut asiasta maanantaina aamupäivällä, SM-liigassa jääkiekkoa pelaava Mikkelin Jukurit lähetti lehdistötiedotteen, jossa se kertoi, että Toivakka siirtyy toistaiseksi sivuun seuran toimitusjohtajan ja puheenjohtajan tehtävistä.
Syynä asiaan oli Toivakan epäillyt rikokset. Toivakan asemasta Jukurien organisaatiossa päätetään oikeuskäsittelyn jälkeen.

57-vuotias Toivakka on myös Suomen jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtaja.