HIFK katkaisi tappioputkensa – sarjajumbo TPS:n kriisi syvenee

Julkaistu:

SM-liiga
Helsingissä pelattiin kriisijoukkueiden ottelu.
SM-liigan jumbojoukkue pitää lauantain kierroksen jälkeen majaansa Turussa.

Tahmeasti kautensa aloittanut HIFK otti henkisesti tärkeän voiton lauantaina, kun se kaatoi kotonaan TPS:n 2–1. Kun samaan aikaan Ilves ja SaiPa voittivat oman ottelunsa, TPS valahti koko sarjan viimeiseksi.

Helsingissä pelattu ottelu oli samalla alkukauden epävirallinen kriisifinaali, sillä sekä HIFK että TPS ovat resursseihinsa nähden aloittaneet kauden surkeasti. Molemmat joukkueet olivat ennen lauantain kohtaamista säälipleijariviivan alapuolella kymmenessä pisteessä.

HIFK katkaisi voitolla neljän ottelun tappioputken. HIFK on kerännyt kymmenessä ottelussa kolmetoista pistettä. Toisena iltana peräkkäin pelannut TPS hävisi viidennen ottelunsa putkeen.

Turkulaisten maalihanat avasi avauserässä kesken HIFK:n painostusjakson Lauri Pajuniemi, jonka räväkkä rannelaukaus upposi Frans Tuohimaan taakse.

HIFK hakkasi päätään tuttuun tapaan vastustajan maalivahtiin. Lauantaina vaikeasti ohitettava muuri oli vahvan ottelun pelannut TPS:n ykkösvahti Rasmus Tirronen.

HIFK sai iskettyä ottelun avausmaalin lopulta kolmannen erän alussa, kun Otto Paajanen taituroi lähietäisyydeltä kiekon reppuun. Osuma oli HPK:sta värvätylle Paajaselle kauden toinen.

HIFK:n voittomaalin teki ylivoimalla Sebastian Dyk ajassa 52.58 Jesse Saarisen loistavasta esityöstä. TPS joutui hetkeä aiemmin alivoimalle joukkuerangaistuksen takia.

– Voitto pitkästä aikaa maistuu hyvältä. Ihan ok peliä meiltä tänään, ajoittain todella hyvää ja välillä ei niin hyvää pelaamista. Maistuu, niputti Paajanen ottelun jälkeen.

Pikanttina yksityiskohtana lauantain loppuunmyydyssä ottelussa nähtiin Vantaan viihdeorkesteri, joka vastasi ottelun musiikista. 80-henkinen orkesteri kuoroineen piti alusta loppuun asti rempseää menoa.

Vaikka HIFK otti aavistuksen lisähappea tuovan voiton, HIFK:n suurimman ja akuutimman ongelman havaitsemiseen ei tarvita lassieta. Kovalla rahalla vahvistuksia hankkinut stadilaisjoukkue on tehnyt viidessä viime ottelussa yhteensä kuusi maalia.

Alkukauden tehtyjen maalien keskiarvo kymmenessä ottelussa on nuhainen 1,9, mikä on myös sarjan pohjalukemia.

Joukkueen luottopelaajiin kuuluva Paajanen myönsi, että tehottomuus on alkanut nakertaa henkistä puolta ajoittain.

– Tietyllä tapaa se on rassannut, ja on näkynyt peleissä. Niin sanottu tuska ei niinkään ole näkynyt harjoituksissa ja arjessa. Kova usko meillä on kuitenkin ollut koko ajan. Osaamme tehdä maaleja, mutta se vaatii kaiken hyvän ensin alle, kuten hyvän puolustamisen, syötöt, allemenot ja kamppailut, sanoi Paajanen.

– Kun tehdään maaleja, äijää ja kiekkoa pitää lyödä maalille. Varmasti tullaan tekemään jatkossa enemmän maaleja.

Tehoton ja saamaton hyökkäyspeli näkyy tietenkin myös HIFK:n pelaajien pistesarakkeissa.

Joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikka irtoaa seitsemällä pisteellä. Mikko Kousa (2+5) ja Jesse Saarinen (0+7) ovat keränneet molemmat seitsemän pistettä. Kuudessa pisteessä ovat HPK:sta kovin odotuksin hankittu Teemu Turunen (4+2) ja Dyk (3+3).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt